NaslovnicaDuhovnostNisi smeće: Ti si dragocjeno blago u Božjim očima

Nisi smeće: Ti si dragocjeno blago u Božjim očima

Nisi bezvrijedan, nisi smeće. Kada te sotona ponižava i optužuje, sjeti se da si ti dragocjeno blago u Božjim očima.

Ne možeš dati ono što nemaš. Mnogima je vrlo izazovno cijeniti druge ljude, jer ne znaju svoj identitet u Gospodinu. Kako se vidite odrazit će se na to kako se odnosite prema drugima. Ako vam je teško vidjeti vrijednost drugih ljudi, provjerite svoje srce jer postoji mogućnost da ne znate tko ste u očima nebeskog Oca.

Ti si dragocjeno blago u Božjim očima

Ovo ste vi u Božjim očima: dragocjeno Božje dijete! Toliko si mu važan. Učinit će sve da te spasi od vatre pakla. Najvažnije što je učinio jest da je dopustio da Njegov Sin umre na križu da te otkupi od vječne propasti. Niste bezvrijedni. Kupio vas je po cijeni koju nikad ne možete nadoknaditi. Ako ste upoznati s patnjom koju je Isus podnio na Golgoti, onda znate koliko je velika Njegova ljubav. S obzirom da ste po vjeri u sve što je On učinio za vas postali Njegovo dijete, Bog ima plan za vaš život. Niti jedan otac ne bi nanio štetu svom djetetu. Isto ni Bog ne želi učiniti vama.

Uvijek se sjetite svog identiteta u Gospodinu

Uvijek imajte na umu da ste Božje dijete. Kada se osjećate tako nisko, neraspoloženo i kada vam je teško razumjeti druge ljude, samo otvorite svoje srce za Njegovu ljubav. On će vas dalje voditi. Njegova ljubav dat će vam hrabrost i snagu da prihvatite teške situacije i teške ljude u svom životu. Kada vam neprijatelj nastavi šaptati laži na uši, podsjetite se da samo Bog može diktirati vaš identitet.

Bog je vaš Stvoritelj. Nikad ne stvara nešto što je bezvrijedno. Njegovo stvaranje odražava Njegovu moć i ljubav i sjetite se da ste i vi dio toga. Zato se nikad ne podcjenjujte. Bog je u vašem srcu i nježno vas tjera da idete naprijed prema budućnosti koju vam je pripremio.

Prestanite se osvrtati na svoje pogreške. Ako ste ih priznali Bogu i molili za oprost, On ih se ne sjeća. Samo želi da se uzdate u Njega.

PROČITAJTE JOŠ:

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE