Slijede tri molitve za zaštitu od Neprijatelja i njegovih zlih podanika, demona.

Prepoznati neprijatelja

Pravedni Oče, molim te da mi pomogneš vidjeti Neprijatelja kada napada, tako da ga mogu prepoznati kada to čini. Znam da se borim protiv nevidljivog neprijatelja koji je jači od mene. Borim se, ne protiv krvi i mesa, već protiv sila tame i vladara zla, protiv poglavarstva, protiv kozmičkih sila koje djeluju u sadašnjem vremenu. Shvaćam da se borim protiv duhovnih sila zla u nebeskim mjestima (Efežanima 6,12). Hvala ti, Bože, što mi jamčiš oružje koje mi je potrebno danas i svakog dana, uključujući i oklop pravednosti koji daješ, pojas istine, štit vjere, kacigu spasenja i mač Duha koji je tvoja Riječ (Efežanima 6,13-17). U moćno Isusovo ime molim. Amen.

Kada ulazimo na neprijateljsko područje

Bože Oče, molim te da me braniš danas kada ulazim na neprijateljsko područje ovog svijeta. Ako dijelim Evanđelje s izgubljenima, znam da je to protiv princa tame i njegove zle vojske demona i ja ulazim u to područje. Isuse, znam da sam kao janje među vukovima (Luka 10,3). Ali također znam da su demoni podređeni Tebi, Gospode (Luka 10,17), da nijedan neprijatelj koji je protiv mene neće uspjeti jer ja imam Tvoj autoritet da nosim Evanđelje u carstvo tame, da si nam Ti dao moć protiv neprijatelja (Luka 10, 19), i da “neće uspjeti oružje protiv mene skovano (Izaija 54,17).

Zato što si ti pobijedio neprijatelja na križu, tražim ti da me zaštitiš od onih koji su protiv mene, uključujući i od onih koji su pod utjecajem Sotone, jer zbog Tebe ja idem danas i svakog dana da tražim izgubljene; molim da mogu imati moć koja dolazi od Svetog Duha, kao i moć i autoritet koje od Tebe dolaze, da budem Tvoj svjedok u cijelom svijetu (Djela 1,8); i da ideš sa mnom gdje god ja idem i da si sa mnom sve do kraja ovog doba (Matej 28,20). U ime Suverenog Kralja nad kraljevima i Gospodara nad gospodarima, Isusa Krista, molim. Amen.

Veći je onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu

Bože Oče, znam da je Tvoj Duh u meni veći od njega, od Zloga koji je u ovom svijetu (1 Ivanova 4,4), i ovaj neprijatelj trenutno drži one koji su slijepi zatočene “kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja “(2 Korinćanima 4,4).

Molim te pomozi mi da (mene i ono što jesam) ne nadmudri Sotona. On nikada ne odustaje od držanja u zatočeništvu one koji su i dalje pod njegovim utjecajem, i mnogi ne mogu “izvan zamke đavla” (2 Timoteju 2,26) koji drži pod sobom cijeli svijet (Otkrivenje 12,9) osim one koje je oslobodio tvoj Sin, Isus Krist.

Molim te pomozi mi shvatiti da sam siguran u Tvojim rukama (Ivan 10,28-29) i da se ne bojim čovjeka niti onoga što neprijatelj može učiniti, jer ako si Ti za mene, tko će protiv mene (Rimljanima 8,31) . Za to Ti zahvaljujem, dragi Gospodine i Veliki Bože. U dragocjeno ime Janjeta Božjega, koji je umro za mene, molim. Amen.

Zaključak

Znamo da svakog dana, većim dijelom, ulazimo u neprijateljsku teritoriju, i on je postavio zamke i klopke za nas, ali zato je Isus rekao da se trebamo moliti da nas Bog oslobodi od iskušenja i od Zloga (Matej 6,13). Molite za zaštitu od neprijatelja svakog dana kada se sjetite jer je Sotona kao ričući lav, tražeći nekog da proždre (1 Petrova 5,8).

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com