“Približite se k Bogu, pa će se i on približiti k vama! Grešnici, operite ruke! Vi s razdijeljenom dušom, očistite srca” (Jak 4,8).

Ovo je veliko obećanje pobjede nad svakim grijehom. Tu pobjedu ne možete stvoriti sami. Ne možete očistiti svoje vlastite ruke ili očistiti svoje vlastito srce. Jakov kaže: “Ako želite čiste ruke i čisto srce – ako želite pobjedu nad krivnjom, iskušenjem i svakim zlim progoniteljem koji dolazi protiv vas – morate se primaći Bogu i vjerovati da je on blizu vas.

Sve to ovisi o tome! Jednostavno se primaknite Bogu i vjerujte da je blizu vas. Ako to učinite, on će se pobrinuti za sve neprijatelje vašega tijela.

Možda pitate: “Pa, kako se primičem Bogu?” Odgovor je jednostavna, djetinja stvar. Jednostavno pođite Gospodinu i razgovarajte s njim – bilo kada, bilo gdje, cijeli dan. Na putu na posao, na poslu, svugdje. Razgovarajte s njim i primičite se s punim pouzdanjem vjere.

Velika evanđelistkinja, pokojna Kathryn Kuhlman, običavala je raditi sedamnaest sati na dan. Često sam se pitao: “Odlazi li ona uopće u tajnu klijet molitve?” A onda sam shvatio da ona uvijek nešto mrmlja. Ona je molila! Ona je molila dok je vozila auto, dok se vozila u liftu, kamo god je išla.

Jednoga mi je dana rekla: “Davide, Biblija kaže da molimo bez prestanka. Ja razgovaram s Gospodinom cijeli dan jer mi je jednako stvaran kao i ti. Mi smo prijatelji.”

Dragi sveti, Bog je uvijek nazočan i za vas. Vjerujem u molitvu tajne klijeti, ali vaša tajna klijet može biti svugdje gdje ćete se zatvoriti s njim.

Razgovarajte s Bogom – vježbajte njegovu blizinu – i on će činiti velike stvari za vas. Prepoznat ćete stisak njegove ruke sve vrijeme. Aleluja!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org