Dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je Isus fizički ustao iz mrtvih

Dvije trećine Amerikanaca kaže da vjeruje da je Isus fizički uskrsnuo od mrtvih, a gotovo polovica Amerikanaca kaže da “snažno” vjeruje u povijesni događaj koji čini srž Uskrsa.

Istraživanje je pokazalo da se 66 posto Amerikanaca slaže da su “biblijski izvještaji o Isusovom fizičkom (tjelesnom) uskrsnuću potpuno točni”. Ukupno 47 posto Amerikanaca kaže da se “snažno” slaže s izjavom.

Među Amerikancima koji posjećuju vjerski obred barem jednom ili dva puta mjesečno, 90 posto se slaže.

Mnogi Amerikanci ne slažu se s tom izjavom, a 23 posto ih je reklo da se donekle ili u potpunosti ne slažu s njom.

Jeremiah Johnston, autor knjige Body of Proof: A Study on the Resurrection of Jesus, kaže da je uskrsnuće ključno za kršćansku vjeru.

“Za ranu Crkvu, Johnston kaže da vjera u uskrsnuće ‘nije bila puka fusnota, već središnja točka. Svaka je nedjelja bila nedjelja uskrsnuća’”, stoji u studiji Lifeway Researcha.

Što je uskrsnuće?

Uskrsnuće je središnji fokus Novog zavjeta

Proizlazeći iz ovoga, on primjećuje da je ‘Isusovo’ uskrsnuće središnji fokus Novog zavjeta s preko 300 stihova koji govore o ovoj istini. Kada proučavamo što Biblija uči o Isusovom uskrsnuću, zapanjeni smo snagom koju je ovaj jedinstveni povijesni događaj imao na prve Isusove sljedbenike.

Prečesto, kaže Johnston, uskrsnuće se “nedovoljno živi jer ga većina pastora nedovoljno propovijeda i proučava.” Rezultat: značajan postotak vjernika – čak i ako je manjina – ne vjeruje u uskrsnuće. Prema podacima Lifewaya, 26 posto kršćana povezanih s glavnim crkvama ne vjeruje u tjelesno uskrsnuće.

“Ne možete biti Isusov sljedbenik ako poričete povijesno, fizičko, tjelesno uskrsnuće Isusa Krista”, kaže Johnston. “Iznenađen sam koliko je ovaj odgovor kontroverzan u modernim medijima.”

Prvi su kršćani, rekao je, okrenuli “svijet naglavačke” jer su vidjeli Isusa nakon što je uskrsnuo od mrtvih.

NAJNOVIJE!