Kolege prijavile odgojiteljicu da je tukla i izvlačila bebe iz vrtića, kamere sve snimile

Odgojiteljica je odgovorna za nasilje nad najmanje desetero djece

Odgojiteljica (45) je uhićena zbog fizičkog nasilja koje je primjenjivala kako bi uspavala najmanje desetoro djece u odgojnoj ustanovi u Milanu.

Maltretirala je djecu koja idu u jasličku skupinu, odnosno u dobi od nekoliko mjeseci do nešto više od godinu dana.

Prema istrazi talijanske policije, od 2022. odgojiteljica je odgovorna za nasilje nad najmanje desetero djece, što znači učestalo “hvatanje za ruke”, a zatim ih iznenada “puštanje da padnu, zbog čega su udarili licem o pod.”

Također, navodi se u prijavi, odgojiteljica ih je često “vrijeđala, čupala, tjerala na spavanje ili ih je nasilno držala za ruke i noge kako ne bi ustali sa stolice ili kreveta”.

Uzbunu su podigli kolege koji rade s odgojiteljicom u istoj ustanovi, koji su slučaj iznijeli Upravi za dječje usluge općine Milano, što je dovelo do pokretanja pritužbe.

Odmah po prvoj dojavi službenici su u vrtiću postavili kamere na kojima su zabilježili sve epizode “fizičkog i psihičkog nasilja nad djecom”.

Kamere su snimile zastrašujuće situacije u kojima žena vrišti na djecu, a potom ih snažno trese kako bi zaspala. U drugim slučajevima ih je sve “pokrila dekom”, ali i “tjerala da jedu u pauzi za obrok”.

Priča se i da je više gledala u telefon nego brinula o djeci.

Žena je trenutno u kućnom pritvoru i čeka saslušanje.

Kolege su je opisali kao osobu bez “empatije prema djeci i s konstantnom ljutnjom”.

NAJNOVIJE!