Naoružani militanti oteli 287 učenika iz nigerijske škole

Militanti naoružani AK-47 napali su školu u državi Kaduna u Nigeriji i oteli najmanje 287 učenika.

U ranim jutarnjim satima u četvrtak naoružani napadači opkolili su državnu školu u gradu Kuriga, zarobivši učenike na početku dana, izvijestio je The Christian Post.

U početku su vlasti izvijestile o više od 100 otetih učenika, ali je kasniji popis učenika koji je proveo ravnatelj Sani Abdullahi otkrio da je 287 nestalo. Oko 187 otetih su učenici srednjih škola, a 100 je u osnovnoj školi.

Guverner Uba Sani posjetio je mjesto i obećao zajedničke napore kako bi se osigurao siguran povratak učenika.

“Vlada države Kaduna i sigurnosne agencije rade danonoćno kako bi osigurali siguran povratak školske djece otete u zajednici Kuriga”, objavio je na X. “Dobio sam čvrsta jamstva od predsjednika i savjetnika za nacionalnu sigurnost da nijedan kamen neće ostati neprevrnut da se djeca vrate.”

Dana 1. ožujka militanti Boko Harama oteli su oko 200 žena i djevojčica koje su živjele u kampovima za raseljenje u državi Borno u blizini granice s Kamerunom – prema organizaciji za progon Christian Solidarity Worldwide.

Osim toga, napadači su zapalili skloništa i uništili kuće i imovinu u gradu Ajari, uzrokujući gubitke u milijunima naira.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!