Transrodna plivačica, koja je plivala u muškom timu 3 godine, oborila ženski rekord

Muškarac koji tvrdi da je žena osvojio je titulu u ženskom plivanju. Meghan Cortez-Fields, plivačica na koledžu Ramapo iz New Jerseya, muškarac koji se identificira kao žena i koja je tri godine plivala za muški tim, oborila je školski rekord za žene.

“Odlučila sam staviti grudi jer smatram da je vrlo neugodno i pomalo dehumanizirajuće plivati bez majice”, rekla je 2022. Cortez-Fields je za The Ramapo News, dodavši da joj je bilo dopušteno koristiti opću žensku svlačionicu, ali ne svlačionicu ženske ekipe.

“Neke moje kolegice u ženskom timu suosjećaju sa mnom jer osjećaju kao: ‘O, to je glupo. Samo ću se presvući ovdje s tobom …’”, prenosi DailyWire.

“Objavljujem [ove postove] u nadi da će ljudi vidjeti kroz što prolazim i da pokažem da to mogu. Trans osobe to mogu, ali u isto vrijeme postoje neke poteškoće”, poručuje.

Čini se kako je pokret za „jednakost” nadahnuo ‘transrodne sportaše’ da se pridruže timovima svog odabranog roda. A to često znači da se biološki muškarci natječu protiv bioloških žena u ženskim timovima. Ali u svijetu sporta, tvrde kritičari, jednakost spolova jednostavno ne postoji. S fiziološkog gledišta, postoji nejednakost između muškaraca i žena koju je jednostavno nemoguće izbrisati.

„Ako muškarci mogu tvrditi da su žene i ući u sport u kojem se smiju natjecati samo žene, tada je prilično izvjesno da će muškarci pobijediti,” piše Brandon Morse za časopis Federalist. „Sve pohvale, nagrade i priznanja bit će oduzeta ženama koje ih s pravom zaslužuju i dana muškarcu koji je zapravo varao tako što je stavio šminku, ubrizgao si hormone i rekao da je žena.“

NAJNOVIJE!