Žena iz Beograda trovala kćer (4) lijekovima za smirenje

Lijekove za smirenje je stavljala u sokove koje je djevojčica nakon toga pila.

43-godišnja žena iz Beograda je 8. ožujka trovala kćer lijekovima za smirenje koje je stavljala u sokove. Sada je protiv nje podignuta i optužnica.

Javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjakinje zbog sumnje da je od početka ove godine do 8. ožujka, u stanju uračunljivosti, otrovala svoju četverogodišnju kćer lijekovima za smirenje.

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, sumnja se da je i u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr. Vukan Čupić” davala djetetu lijekove za smirenje ne mareći za posljedice po zdravlje djevojčice.

Lijekove za smirenje je, bez suglasnosti i znanja liječnika, stavljala u sokove koje je djevojčica nakon toga pila.

“Ovakvo ponašanje okrivljene, uzrokovalo je teško narušavanje zdravlja maloljetne oštećene osobe, koje se manifestiralo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja sline – navodi se, prenosi Blic.

Tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu produženje pritvora okrivljenoj od 8. ožujka kada je lišena slobode, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vrijeme kada je lišena slobode.

Kaznenim zakonom propisano je da će se kaznom zatvora, od dvije do 10 godina, kazniti onaj tko nasiljem, prijetnjom po život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi mir, tjelesni integritet ili psihičko stanje maloljetnog člana njegove obitelji.

NAJNOVIJE!