NaslovnicaDuhovnost"Vjeruj mi!": Bog zna bolje od nas

“Vjeruj mi!”: Bog zna bolje od nas

“Vjeruj mi!” Svi smo i čuli i izgovorili ove riječi nekome. Kao što želimo da nam drugi vjeruju, i Bog želi da Njemu vjerujemo.

Želimo vjerovati ljudima, ali također želimo da nam ljudi vjeruju. Ako nam supružnik, kolega s posla ili dijete ne vjeruju, osjećamo se potkopano i ugroženo. To dovodi u pitanje naš integritet, ljubav i našu snagu.

Bog kaže: “Vjeruj mi!”

Ironično, nigdje u Bibliji nismo upućeni da vjerujemo drugim ljudima. Zapravo, upozoreni smo protiv toga (Psalam 146, 3; Jeremija 17, 5), jer je čovjek krhak, prevrtljiv i nesavršen.

Bog je, s druge strane, potpuno pouzdan: zato nam je naređeno da se isključivo pouzdamo u Njega.

Uzdajte se u Gospoda dovijeka, jer je Gospod, Svemogući, vječna hridina. (Izaija 26, 4)

Možda ne vidimo uvijek ono što nas čeka, ali On to vidi. Velika je stvar vjerovati Mu, jer to otvara put našoj sigurnosti da se temelji samo na Njemu, a ne na našim okolnostima ili drugim ljudima, ne na nama samima ili našim vlastitim načinima razmišljanja.

Bog je vjeran da nas vodi i vidi “veliku sliku“. On donosi jasnoću i svjetlost kroz maglovita vremena. On zna što se nalazi s druge strane zavoja gdje ne možemo u potpunosti vidjeti. Njegovo je vrijeme savršeno, čak i kada se počnemo osjećati kao da smo zaboravljeni. Bez obzira na to kako se osjećamo ili kakvo je trenutno stanje, možemo biti sigurni da će Božja prisutnost ići pred nama, utabajući putove, vodeći i čuvajući naše korake.

Bog zna bolje od nas

Bog zna sve kroz što prolazimo u ovom trenutku i sve kroz što ćemo proći u budućnosti. On zna najbolji način rješavanja svake situacije kako bismo dobili najbolji mogući ishod, i moramo Mu to povjeriti. Moramo slijediti Njegov put i vjerovati da On najbolje zna.

Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca! Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. (Psalam 37, 4-5)

On poznaje želje vašeg srca. Ako Mu vjerujete za stvari koje najviše želite, On će se pobrinuti za to. On zna što je najbolje za vaš život. On vam čuva leđa i pomoći će vam u bilo čemu.

Vrijedan je našeg povjerenja

Imati vjeru znači imati povjerenje. Cijelim svojim bićem morate vjerovati da će vam Bog pomoći i brinuti se za vas. Tražite Njegovu volju za sve! Kopajte po Bibliji – upoznajte se s Božjim obećanjima, s Njegovom vjernošću Izraelcima, Abrahamu, svima koji su vjerni. Upoznajte Božji karakter i vaša će vjera sve više rasti.

PROČITAJTE JOŠ: