”… Vrijeme je da Gospodina tražite…” (Hošea 10, 12)

Kaže se da mjesecu travnju ime potječe od latinskog glagola aperio, što znači otvoriti se: svi pupoljci i čaške cvijeća se tada otvaraju, nalazimo se na početku cvjetnog razdoblja.

Čitatelju, ako još nisi spašen, želim da ti se srce s buđenjem prirode otvori i da prihvatiš Gospodina. Svaki otvoren cvijet upozorava da je vrijeme traženja Gospodina; nemojmo biti u raskoraku s prirodom, već dopustimo da u našim srcima rascvjeta želja za Gospodinom. Kažete da krv živo struji vašim žilama! Molimo vas, dajmo svoje snage Gospodinu.

Neopisivo sam sretan što sam u ranoj mladosti upoznao Gospodina, svakog dana mu za to zahvaljujem. Neprocjenjivo je spasenje kada god dolazi, ali u ranom spasenju je dvostruko blago.

VIDI OVO: Mislite li da je sve ovo slučajno? Tražite Boga dok ima vremena

Mladiću i djevojko, možete i poginuti prije nego spoznate spasenje. ”Vrijeme je da Gospodina tražite!” Vi koji osjećate prve znakove opadanja, ubrzajte svoje korake: taj promukli kašalj, to sušičavo rumenilo vas napominju da se ne šalite. Za vas je krajnje vrijeme da tražite Gospodina.

Primjećujemo sijede vlasi. Godine kradu vrijeme, a smrt se približava brzim koracima. Svaki novi povratak proljeća neka vas podsjeti da uredite svoj dom. Ako ste u poodmaklim godinama dozvolite da vas upozorim: ne oklijevajte! Sada je doba milosti stoga budite zahvalni, ali ono je ograničeno i sa svakim otkucajem sata kraće.

U tihoj sobi, prvi dan ovog mjeseca, govorim ti onako kako najbolje znam, iz dubine duše, kao sluga Božji i upozoravam te: ”vrijeme je da Gospodina tražite”. Ne prezrite ovu riječ, možda je to zadnji poziv i posljednja riječ s usana milosti.

Autor: Charles Spurgeon