Zašto su sotonski napadi na vas opasniji nego ikad prije?

Zbog čega su sotonski napadi opasniji i učestaliji nego ikad prije? Evo nekoliko korisnih informacija u koje treba biti upućen svaki vjernik.

Čujem toliko mnogo kršćana kako govore: “Pod napadom sam!” Kao da su iznenađeni. Kao kršćani, rođeni nanovo od Duha Božjega, prebačeni ste iz kraljevstva tame u kraljevstvo svjetlosti. Ušli ste u ratnu zonu! Da, živite u stalnom stanju rata između zla i dobra, Boga i Sotone.

Kada je Gospodin izveo Izraelce iz Egipta i rekao im za Obećanu Zemlju, također im je rekao da im neće dati svu zemlju odjednom. Bilo je previše neprijatelja u zemlji, a oni nisu znali kako da se bore protiv njih. Neprijatelj bi ih porazio. Bog ih je štitio. Rekao je da kako budu rasli, tako će protjerivati ​​njihove neprijatelje i oni će naslijediti zemlju (Izlazak 23,29-30).

U isto vrijeme, držao ih je u pustinji. Upravljao je njihove korake stupom od oblaka i vatre. Hranio ih je manom. Bog očekuje od nas da rastemo u mudrosti i veličini, kao što je Isus kada je živio na zemlji.

Nema ničeg novog pod suncem! Kada čitamo i proučavamo Bibliju, koja je napisana da bi iz nje učili, Bog nam pokazuje kako da se borimo. Prvo, moramo shvatiti da iako živimo u ovom svijetu, bijemo duhovnu bitku.

Sotona je vaš neprijatelj. Ne vaš muž, susjed ili kolega. Dan vam je sve duhovno oružje potrebno da pobijedite u ovom svijetu. Prva Ivanova 5,4 nam govori: “Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša.” Bitka je već zadobivena. Samo je trebate primijeniti na svoj život!

Volim proučavati o ženama u Bibliji. Bog je govorio mom srcu dok sam živjela u Škotskoj: “Podučavaj žene današnjice od žena iz prošlosti.” Dao mi je Rimljanima 15,4: “Uistinu, što je nekoć napisano, nama je za pouku napisano da po postojanosti i utjesi Pisama imamo nadu . “Zašto čitate svoju Bibliju? Zbog osjećaja kršćanske dužnosti? Kako bi impresionirali druge? Trebamo čitati i proučavati da bismo vidjeli sebe kakvi jesmo i rasli u mudrosti kako da izgrađujemo našu vjeru, tako da možemo nadvladati svaku strijelu koju neprijatelj baca na nas.

Svaki put kada otvorite svoju Bibliju, pripremate i jačate sebe za bitku svog života, svoje obitelji i naroda. Mač Duha je Riječ Božja (Efežanima 6,17)! Riječ Božja vam treba biti otkrivena od strane Svetog Duha kako bi postala živa i aktivna u vašem životu. Kada izgovarate Riječ koja živi u vama, pobjeđujete Sotonu kao što je i Isus kada je izašao iz pustinje (Luka 4,4).

Kada proučavam život Debore, vidim ženu, majku, posrednika i proročicu. U Deborino vrijeme, bilo je nemorala, bezakonja i nasilja. Zbog ovoga, društvo je bilo razoreno i u kaosu. Stil života bez ograničenja je bio nekontroliran u zemlji. Zvuči li vam ovo poznato?

Vjerujem da Gospodin poziva žene danas koje su spremne da ustati i iskoristiti od Boga danu moć i utjecaj da promjene svijet u kojem žive.

Debora nije pokušava zasjeniti Baraka, razumjela je svoj poziv kao majka Izraela, i muškarci i žene su joj prilazili. Njezino proročko pomazanje je teklo kroz nju kako bi otkrilo božansku svrhu tog vremena. Kada živimo naš poziv kao što je Debora živjela, s Božjim srcem za svoju obitelj i naciju, imat ćemo istu naklonost.

Bogu su potrebne Debore današnjice da iskoriste svoj utjecaj kako bi promijenile ovu naciju. Previše žena pati zbog odbačenosti i boli uzrokovanih tradicijom i religioznim uvjerenjima. Žive ranjene u duši i moraju biti oslobođene kako bi slijedile svoje srce. Bog podiže žene u svim sferama života kako bi otkrile Njegovu božansku svrhu i mudro razlikuju vremena. Jeste li vi spremni? Vjerujte mi, prihvaćanje Božjega poziva nije lak način života. Ako niste spremni da se oduprete, niste spremni iskoračiti. Živimo u ratnoj zoni. Bog nas neće pustiti u prve redove dok ne bude siguran da smo opremljeni i spremni.

Autorica: Joyce Tilney; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Charisma News

NAJNOVIJE!