NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeŽidovski znanstvenik svjedoči što se dogodilo kada je Isus ušao u njegovu...

Židovski znanstvenik svjedoči što se dogodilo kada je Isus ušao u njegovu sobu

Poznati židovski znanstvenik James Tour svjedoči što se dogodilo kada je Isus ušao u njegovu sobu.

James Tour opisan je kao genijalni izumitelj koji je pokrenuo 78 kompanija i govorio na svim većim sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobitnik je Nobelove nagrade.

James je odrastao nedaleko od New Yorka, ali židovstvo ga nije posebno oduševilo. Jednom je pokušao razgovarati s rabinom, ali je odbijen s vrlo malo objašnjenja. Zatim je otišao na koledž gdje je upoznao nekoliko ‘nanovo rođenih kršćana’. Mislio je da je to čudan izraz i pitao se što to znači.

Odupirao se evanđelju

Jedan kolega student nacrtao je sliku čovjeka na rubu litice, a Boga s druge strane. Između tog čovjeka i Boga je velika provalija. Da bi došao na drugu stranu, čovjek mora svoju vjeru položiti u Isusa. Isusova smrt premošćuje jaz stvoren našim grijehom, jer je on nosio težinu naših grijeha, a mi se samo moramo pouzdati u njegovu žrtvu za nas.

Ali James je protestirao: “Ja nisam grešnik. Nikad nisam nikoga ubio niti opljačkao banku.”

Njegov prijatelj je uzvratio ukazujući mu stih iz Novog zavjeta: “Svi su sagriješili i lišeni su slave Božje.” (Rimljanima 3, 23)

Zatim je uslijedio nokaut. Prijatelj je spomenuo Isusov nauk o preljubu: “Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.” (Matej 5, 27-28)

“Osjećao sam se kao da sam dobio udarac šakom u prsa”, rekao je James. “Postao sam ovisan o pornografiji i nisam mislio da itko zna. Sada me netko tko je živio prije 2000 godina proziva za to. Odmah sam se osjetio osuđenim i znao sam da sam grešnik.”

Povjerovao je u Isusa, a onda je Isus ušao u njegovu sobu

Također je vidio kako je Izaija točno predvidio Kristovu žrtvenu smrt nekih 700 godina prije nego što se dogodila. U Izaiji, 53. poglavlju, piše kako će Mesija preuzeti naše grijehe na sebe: “Zato ću mu mnoštvo dati u baštinu i s mogućnicima plijen će dijeliti, jer sam se ponudio na smrt i među zlikovce bio ubrojen, da grijehe mnogih ponese na sebi i da se zauzme za zločince.” (Izaija 53, 12)

PROČITAJTE: Židovski znanstvenik došao do velikog otkrića: Isus je Mesija!

“Mi Židovi znamo bolje od ikoga da bez prolijevanja krvi nema oproštenja grijeha. Počeo sam shvaćati koliko je Novi zavjet židovski. Sve se vrti oko Židova. Onda, 7. studenog 1977., bio sam u svojoj sobi. Shvatio sam da je Ješua taj koji je umro na križu. Rekao sam: ‘Gospodine, ja sam grešnik. Molim te, oprosti mi.'”

“Odjednom je Isus Krist ušao u moju sobu. Da, Isus je bio u mojoj sobi. Počeo sam plakati. Njegova je prisutnost bila tako veličanstvena i taj nevjerojatan osjećaj oprosta počeo je dolaziti u mene.”

U nastavku pogledajte svjedočanstvo Jamesa Toura.

Njegovi rođaci bili su šokirani njegovom odlukom, a ni njegova majka nije bila sretna. Nije krivila vjerske vođe za Isusovo ubojstvo: dobio je što je zaslužio jer ih je nazvao ‘okrečenim grobovima’, po njezinu mišljenju.

Ali onda je pročitala Stari zavjet od početka do kraja i rekla svom sinu: “Bog nas je upozoravao uvijek iznova.” Kasnije je, pod utjecajem Jamesove 15-godišnje kćeri, ponovno počela čitati Bibliju i jednog dana, u dobi od 72 godine, nazvala je svog sina i rekla: “Jimmy, dotaklo me – način na koji je dao svoj život. Sada vjerujem: Isus je Sin Božji.”

Profesor Tour dobio je do sada puno vrijednih priznanja, no on kaže: “Najviše mi znači to što sam Židov koji vjeruje da je Isus Mesija.”