Danas živi s Bogom i nećeš se razočarati

Danas živi s Bogom i nećeš se razočarati
Foto: Pexels

Nitko ne zna što ga danas sve čeka. Neki dani su zaista teški. Možda će i ovaj biti jedan od takvih.

Okolnosti se mijenjaju iz sekunde u sekundu. Brzo se nađemo u bitkama. Poteškoće mogu potrajati. Ali u svemu nismo sami – s nama je On, svemogući i svevišnji Bog!

Bog je danas spreman pružiti novu dozu milosti. Njegovi izvori su nepresušni. S radošću čeka da se ujutro probudiš i započneš novu avanturu s Njim.

VIDI OVO: Bog će vas i danas nositi

Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika! (Tužaljke 3, 22-23)

Što znači da je Božja milost nova svako jutro?

Bog nas podsjeća na to snažno obećanje u svojoj Riječi i ono umiruje naša srca. Ovaj dan je nova prilika za zatvaranje vrata prošlosti i za novi početak. Boriš li se možda s krivnjom? Osjećaš li se loše zbog nečega što si jučer učinio ili u prošlosti? Bez obzira koliko je vremena prošlo, Bog se sada može pobrinuti za to. Na tebi je da priznaš grijeh, pokaješ se, primiš Božje oproštenje i nastaviš dalje.

VIDI OVO: Sada je vrijeme za pokajanje! Sada je vrijeme da se vjeruje Bogu

Tvoj nebeski Otac se raduje svaki put kad napraviš korak k Njemu. Hrabro iskorači prema Njemu. Daj Mu cijeli svoj život. Obnovi svoj odnos s Njim. Raduj se što ti Bog svakoga dana daje novu milost! Ona se nikada ne temelji na tome koliko smo dobri, već samo na Njegovom postojanom karakteru. Njegovo suosjećanje prema nama svako je jutro svježe, a svaki dan je dar iz Njegove ruke. Možemo vjerovati Njegovom srcu za nas.

Neka ovaj dan bude dan promjene u tvom životu. Tvoj nebeski Otac te čeka. Nemoj ga iznevjeriti. Danas prihvati Njegovu ljubav i milost. Živi svoj život u punini!