Život po vjeri nešto je što se uči s vremenom kako uviđamo Božju vjernost u Njegovoj Riječi i našim iskustvima.

Neki ljudi svoju vjeru uzimaju zdravo za gotovo te misle da ih je otvorila za kršćanska vjerovanja, ali da nije aktualna u današnjem svijetu. No, pisac Poslanice Hebrejima kaže da, kada smo jednom proglašeni pravednima kroz vjeru u Isusa Krista, mi trebamo nastaviti živjeti po vjeri te se ne vraćati nazad. 

Život po vjeri nešto je što se uči s vremenom kako uviđamo Božju vjernost u Njegovoj Riječi i našim iskustvima. Razmotrite razne stupnjeve vjere, kako je prikazano u slijedećim primjerima iz Pisma: 

Manjak vjere (Matej 8,23-27) – Isusovi učenici su se usredotočili na opasnu oluju te su vapili u pomoć, no Isusa je zanimalo zašto su se uopće počeli bojati. Manjak vjere dovodi do toga da se mučimo s vjerovanjem u činjenicu da je Bog veći od određene situacije. 

VIDI OVO: Što znači živjeti po vjeri?

Velika vjera (Matej 8,5-13) – iako je bio zabrinut za bolest svog sluge, satnik je prepoznao Kristov autoritet nad bolešću te je vjerovao da On može učiniti nemoguće. 

Usavršena vjera (Jakov 2,20-23) – Abraham je imao tako veliko povjerenje u Gospodina da je ustrajao u izvršenju vrlo teškog djela poslušnosti. Kao rezultat njegova je vjera sazrela te je usavršena. 

Bez obzira koliko ste dugo kršćani, Bog želi da nastavite rasti u vjeri. Jedini način za to je poznavanje Njegove Riječi i vjerovanje u Njegovu Riječ. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org