”Zla se ne bojim, jer Ti si sa mnom”. Psalam 23,4

Gle kako Duh Sveti može učiniti kršćanina neovisnim od vanjskih utjecaja. Kako u nama jasno može sjati svjetlo i kad je svuda oko nas tama. Kako možemo biti čvrsti, sretni, staloženi i smireni kad se svijet trese, a temelji zemlje su poljuljani!

Pa ni smrt, ni njezine zle posljedice ne mogu zaustaviti pjesmu u srcu kršćanina. Štoviše, ova pjesma postaje ljupka, jasnija i na koncu rajska. Posljednje što smrt može učiniti je da se ovozemaljska pjesma promijeni u nebeski zbor, a prolazna radost u nebesko blaženstvo! Imajmo povjerenje u moć Svetog Duha koji će nas utješiti.

Dragi čitatelju, ako te čeka siromaštvo, ne boj se. Duh Božji ti može više blagoslova pružiti u materijalnoj neimaštini no u svom svjetskom izobilju. I ne znaš kakva ti je radost pripremljena u kolibici oko koje je milost zasadila ruže zadovoljstva.

VIDI OVO: Tri načina na koja vjera pretvara našu tugu u radost

Osjećaš li kako ti ponestaje tjelesne snage? Čekaju te patnje dugih noći bez sna i dani bolesti? Ne žalosti se! Postelja će postati tvoj prijestol. Možda ne znaš da svaka bol koja ti prolazi tijelom može biti oganj koji te čisti od taloga grijeha, a ujedno i tračak slave, koji će osvijetliti skrivene predjele tvoje duše.

Slabi ti vid? Isus će biti tvoje svjetlo. Slabije čuješ? Ime Isusovo će tvojoj duši biti najslađa pjesma, a On sam tvoja najdraža utjeha. Sokrat je imao običaj reći: »Filozofi mogu biti sretni i bez pjesme«, a kršćanin ima razloga biti sretniji i od filozofa, pa i onda kad ponestane razloga za radost.

U Tebi moj Bože će moje srce pobijediti, bez obzira kakvo zlo došlo. U Tvojoj sili Duše Sveti, moje će srce biti sretno i u zlim danima.

Autor: Charles Spurgeon