Opadanje kose: Ove namirnice su prirodni lijek za vaš problem

Opadanje kose je čest problem kod žena i muškaraca koji im stvara ozbiljne komplekse. Kosa, kao i ostatak našeg tijela, zahtjeva njegu.

Kada želimo ojačati tijelo mi vježbamo i pravilno se hranimo kako bismo mu dali što više vitamina i nutrijenata. Isto vrijedi i za kosu kojoj su potrebni razni nutrijenti kako bi postala snažna i kako bi prestala opadati.

Opadanje kose je moguće zaustaviti ako ove zdrave namirnice uvedete u svoju prehranu. One su prirodni lijek za vaš problem.

Orašasti plodovi

orašasti plodovi
Foto: Pixabay

Opće je poznato koliko su orašasti plodovi dobri za zdravlje, a posebice za našu kosu. Jedan od orašastih plodova koji je iznimno dobar za kosu jesu bademi. On su odličan izbor za međuobrok, ali i kao dodatak raznim drugim jelima i napitcima.

Najbolje je uvijek ih imati pri ruci kako biste mogli pojesti koji kada vas uhvati želja za grickanjem ili kada nemate što raditi s rukama. Vaša će vam kosa zahvaliti na tome. 

Sjemenke

Najzdravije sjemenke na svijetu
Foto: Pexels

Sjemenke su prepune korisnih nutrijenata koji hrane našu kosu i čine ju čvrstom. Mnogo je raznih vrsta sjemenki tako da možete birati one koje vama najbolje odgovaraju. Dodajte ih napitcima, salatama, mesu i drugim namirnicama i uživajte u svemu što one nude. 

Mahunarke

Mahunarke
Foto: Pixabay

Mnogi se klone mahunarki jer ih često nisu jeli dobro pripremljene, ali su one iznimno bogate proteinima koji su ključni za zdravlje kose. Osim proteina mahunarke sadrže i mnoštvo vlakana koji pomažu pri jačanju i rastu kose, piše Ndtv.

Špinat

Špinat kao lijek

Nemojte se dati zavarati činjenicom što je Popaj bio ćelav iako je jeo mnogo špinata. Ono što je špinat činio za njegove mišiće, učinit će za vašu kosu. On je pun folata, vitamina C i A, željeza i mnogih drugih nutrijenata ključnih za rast kose. Manjak željeza u tijelu povezan je s povećanim opadanjem kose tako da je ključno jesti špinat kako biste uživali u bujnoj i snažnoj kosi. 

Bobičasto voće

Bobičasto voće
Foto: Pixabay

Bobičasto voće je iznimno primamljivo, kako za oko tako i za nepce. Bobičasto voće sadrži mnoštvo antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala. Sadrže i mnoštvo vitamina C koji pomaže pri upijanju željeza te tako daje vašoj kosi priliku da se oporavi, da raste te bude snažna i bujna. 

NAJNOVIJE!