Koje blagoslove možete očekivati ako svakodnevno budete čitali Bibliju?

Možda nalazite teškim svakodnevno ulaziti u Riječ. Međutim, Bog vam može dati milost. Sve započinje s jednostavnom molitvom: “Gospodine, hoćeš li mi pomoći da čitam Bibliju? Hoćeš li učvrstiti moje misli na svojim putovima? Hoćeš li me odvesti dalje nego što sam ikada ranije bio?”

Predlažem da započnete s čitanjem od Mateja do Otkrivenja u Novom zavjetu te Psalama i Izreka. Čitajte ih dok ne postanu dio vas. I čitajte prijevod koji možete razumjeti. Postoje neki divni moderni prijevodi koji se lako mogu razumjeti. Čak možete kupiti Bibliju koja ima četiri ili pet tumačenja na jednoj stranici, tako da možete shvatiti potpuno značenje retka Pisma.

PROČITAJTE: BIBLIJA NIJE OBIČNA KNJIGA: Gdje treba početi sa čitanjem Biblije?

I ne zaboravite, ne samo da morate čitati Bibliju, nego morate i vjerovati što čitate! Kao što je zapisano u Hebrejima 11,6: “Bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže.” Vrijeme koje provodite s Bogom neka bude kvalitetno, čak ako je to samo petnaestak minuta ujutro. Idite pred Gospodina s otvorenom Biblijom i recite: “Oče, govori mi danas. Govori mom umu i govori mom srcu. Vodi me. Daj da vidim tijekom dana kako me tvoj Riječ održava.”

A onda gledajte što će Gospodin početi raditi! On će otvoriti svoju Riječ za vas. Počet će vas voditi na mjesta za koja nikada niste mislili da biste tamo mogli poći osnažujući vas snagom za koju ćete znati da nije vaša vlastita. Iznenada ćete se naći s većom žeđi da uđete u Riječ Božju. Shvatit ćete da vam je Bog unaprijed govorio kroz Pismo u vezi s onim s čime ćete se suočiti. I iz dana u dan vidjet ćete da je njegova Riječ uistinu živa.

Autor: Carter Conlon; Izvor: Worldchallenge.org