Bog se danas bori za vas i neće vas napustiti

0
Bog se danas bori za vas i neće vas napustiti
Foto: Unsplash

Bog se bori za nas. Ako nas je ranije izvukao neke teške situacije, sigurno će to opet učiniti.

David reče: “Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me i iz ruku toga Filistejca.” (1 Samuelova 17, 37)

Ove riječi nisu obećanje ako ih uzmemo samo na ovaj način, nego ako razumijemo njihovo značenje, jer David je izgovorio ove riječi, a Bog ih je potvrdio tako što ih je ispunio.

David se oslanja na događaje iz prošlosti kako bi potražio pomoć u neposrednoj opasnosti koja je pred njim. U Gospodinu Isusu sva obećanja su “da i Amen” da se Bog proslavi preko nas. On surađuje sa svojim vjernim ljudima kao i prije.

PROČITAJTE: Kada ste u nevolji, nikada ne zaboravite na OVU istinu od Boga

Dakle, podsjetimo se Njegovih ranijih djela za nas. Ponekad se nismo nadali da ćemo se izvući iz određene situacije, ali On nas je izbavio. Zar nas neće izbaviti i drugi put? Sigurno će to opet učiniti. Kao i David koji je trčao na neprijatelja, tako ćemo i mi.

Gospodin je bio i bit će s nama, jer je rekao: “Neću te ostaviti, niti ću te napustiti.” Zašto bismo se bojali? Zar je prošlost bila samo san? Razmislite o lavu i medvjedu. Tko je taj Filistejac? Sada više nije riječ o lavu ili medvjedu; ali Bog je isti i Njegova slava bi se trebala pokazati u ovoj situaciji. Nije nas izbavio od zvijeri da bi postali plijen jednom divu. Budimo dakle hrabri!

Autor: Charles H. Spurgeon