Bože, protresi naša srca i sruši sav ponos

Bože, protresi naša srca i sruši sav ponos

Kako se život može srušiti u sekundi! Ostaneš bez kuće, voljene osobe, zdravlja …

Što je čovjek? Kako smo nemoćni i jadni, a tako se lako uzdižemo i uzdamo u sebe i svoju vjeru dok sve ide dobro.

“Ako zatvorim nebo te ne bude kiše ili ako zapovjedim skakavcima da proždru zemlju ili ako pustim kugu na puk svoj, i ponizi se moj puk, koji je mojim nazvan imenom, pa se pomoli te potraži lice moje i odvrati se od svojih zlih putova, ja ću [ga] tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i iscijeliti mu zemlju.” (2.Ljetopisa 7, 13-14)

Bog protresa sve što se može protresti

Ovakve su situacije dobra prilika da dobro preispitamo svoje srce i ponizimo se pred Gospodom, svemoćnim Bogom, pravednim i svetim, pred kojom ništa nečisto neće opstati.

Bože, otvori naše oči, da se ponizimo do kraja i priznamo da smo nitko i ništa, prah i pepeo. Bože, sruši sav naš ponos, naše ja, sebičnost, nevjeru, neposlušnost, sve što ne valja.

VIDI OVO: Boga se ne može izrugivati, On kažnjava naš ponos

Smiluj se nama, grešnicima, ne odbaci nas od svog lica, čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni! Bože, vrati nas k sebi i sačuvaj nas!

Dajmo slavu Bogu – našem Stvoritelju, Kristu – našem Spasitelju i Duhu Svetom – našem Utješitelju! Neka se ne uznemiruje naše srce, Bog je s nama, što god da se bude događalo. Potrudimo se da i mi budemo s Njim i tada će nas pratiti Njegov mir. Sigurni smo u sjeni Njegovih krila, aleluja, amen!

IZVORSvjetlo istine