Gdje se nalazi nebo
Foto: Unsplash

Gdje se nalazi nebo? Lokacija raja je nešto o čemu smo sigurno razmišljali. Biblija pretpostavlja da je nebo stvarno mjesto i često ga spominje.

U 2. Korinćanima 12,1-4 apostol Pavao nazvao je ovo nebo ili „raj“ kao nebesku stvarnost ili kao „treće nebo“. Ovo je mjesto bilo odvojeno od prvog neba (neba iznad) i drugog neba (vanjskog prostora). Umjesto toga, nebo postoji u nevidljivoj i nefizičkoj stvarnosti u kojoj je Bog savršeno prisutan.

Gdje se nalazi nebo?

Gdje se nalazi nebo? Dok je položaj raja trenutno ne-fizički i nevidljiv za živa bića na zemlji, Biblija opisuje konačno stanje postojanja u kojem će biti novo nebo, nova zemlja i novi nebeski grad (Otkrivenje 21-22). U ovo će buduće vrijeme sav Božji narod prebivati ​​s Njim kroz cijelu vječnost.

Pokojni vjernici se već nalaze u nebu

Jasno je da je sadašnje nebo nevidljivo duhovno mjesto gdje Bog prebiva, ali što se još zna o njegovoj lokaciji? Hebrejima 11 ukazuju na to da su vjernici prošlosti već tamo s Bogom.

Molitva Gospodnja u Mateju 6, 9-10 uči: “Oče naš na nebu, sveti se ime tvoje. Dođi kraljevstvo tvoje, budi volja tvoja kako na nebu.” Nebo je Očevo mjesto gdje se časti Njegovo ime, kraljuje Njegovo kraljevstvo i izvršava se Njegova volja.

VIDI OVO: Kako nebo izgleda?

Sotona je imao pristup nebu

Knjiga o Jobu u prvom i drugom poglavlju daje još neke dodatne informacije u vezi neba. Job 1,6-12 spominje da je Sotona u jednom trenutku imao pristup Bogu i Njegovim svetim anđelima kako bi tražio nešto od Njega.

Ta se nebeska stvarnost spominje i u Efežanima 6,10-18 kao stvarnost u kojoj postoje duhovne sile zla. To ne znači da na nebu postoje zli duhovi, već da postoji duhovna stvarnost koja uključuje postojanje neba i pakla u kojem su zle duhovne sile, prenosi Compellingtruth.

Nebo u Otkrivenju

Otkrivenje 4 opisuje viziju apostola Ivana koji ulazi u nebo kroz vrata, a zatim se našao na nebu pred Gospodinovim prijestoljem. Opet, ovo je vizija u kojoj je Ivan u duhovnoj stvarnosti izvan ovog svijeta.

Prema Otkrivenju 7,1-4, nebo je očigledno izvan zemlje i veće je od zemlje jer su anđeli stajali na četiri ugla zemlje.

VIDI OVO: 5 činjenica o nebu za koje mnogi ne znaju

Pa, gdje se nalazi nebo? Nebo postoji u nefizičkoj i nevidljivoj stvarnosti u kojoj je Bog prisutan, uz anđele, vjernike i druga rajska bića.

Ova će se nebeska stvarnost jednog dana pretvoriti u konačno stanje koje uključuje novo nebo, novu zemlju i novi nebeski grad u kojem će Bog i Njegova djeca zauvijek živjeti (Otkrivenje 21-22).