Ranije ove godine, imigranti iz Sjeverne Amerike su sletjeli na međunarodnu zrakoplovnu luku u Tel Avivu kako bi učinili Izrael svojim domom.

Gledajući Židove kako se vraćaju u Izreael je gledanje ostvarenja biblijskih proročanstava. Izaija, Jeremija i Ezekiel su pisali o Židovima koji će se vratiti u domovinu svojih očeva.

Na nekoliko mjesta u Knjizi proroka Izaije stoji da će se izraelske sinovi i kćeri vratiti kući nakon godina izgnanstva, rekla je Debra Minotti iz organizacije Operation Exodus.

Ista organizacija pomaže Židovima u njihovom povratku u Izrael, a Minotti kaže da se u ovoj godini znatno povećao broj Židova koji se vraćaju u Izrael, prenosi Charisma News.

“Htjela bih dati Bogu slavu jer ovo je Njegovo djelo”, rekla je Minotti. ”1948. godine Izrael je imao 800.000 židovskog stanovništva, a postali su nacija u samo jednom danu kako je rekao prorok Izaija. Sada ih je više od 6 milijuna, što je nevjerojatan događaj u 67 godina.”

Prošle godine vratilo se njih 27.000, a izraelski premijer Benjamin Netanyahu im je poručio da ih Izrael čeka raširenih ruku. Bog po prorocima poručuje da će ih radi Svoje slave pozvati iz svih zemalja svijeta te ih dovesti natrag u zemlju njihovih predaka.

Židovi se vraćaju u Izrael zbog mnogih razloga. Neki kažu da ih HaShem (Elohim – Bog) poziva u zemlju, dok drugi žele odgajati djecu u izraelskoj zemlji.