Jedna stvar u koju vjernik nikada ne smije posumnjati
Foto: Freepik.com

Jer Jahve ljubi narod svoj…” Psalam 149,4

Kako je Isusova ljubav sveobuhvatna! Ništa nije kod Njegovog naroda toliko malo da On to ne bi primijetio, niti tako neznatno, a da se Njega ne tiče. Vjerniče, On misli ne samo na tvoju besmrtnu dušu već i na tvoje smrtno tijelo. Ovo nikada ne poriči i u to ne sumnjaj. »A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene«.

Gospodin utvrđuje korake čovjeka i mio mu je put Njegov”. Teško bi nam bilo kad krila ljubavi ne bi obuhvatila sve ono što se na nas odnosi. Mogla bi nas zateći nesreća ako nismo pod zaštitom našeg Gospoda.

Vjerniče, budi siguran da te Isus ljubi i vodi brigu o tebi. Njegova ljubav je tako sveobuhvatna da možeš k Njemu doći u svim neprilikama. On u svim tvojim nedaćama suosjeća s tobom i kao što otac žali svoju djecu, tako i On žali tebe. Sve pa i najmanji tvoj problem Božji sin nosi u svom srcu.

VIDI OVO: Voli li me Bog ako dopušta da prolazim kroz nevolje?

Misliš da možeš izmjeriti ljubav Kristovu? Pomisli što ti je Njegova ljubav donijela: opravdanje, sinovstvo, vječni život! Bogatstvo Njegove ljubavi je nepresušno, nikad je nećeš moći potpuno shvatiti.

Zar ću takvoj ljubavi dati samo pola svoga srca? Zar da mu ne uzvratim ljubav? Zar će Isusova velikodušnost i nježna briga kod mene naići na slab odjek i ravnodušnost?

O dušo moja, namjesti svoju harfu i zapjevaj pjesme zahvalnice! Idi i odmori se danas u radosti i spoznaji da nisi usamljen putnik već voljeno dijete koje čuva i za koje se brine tvoj Gospodin.

Autor: Charles Spurgeon