NaslovnicaŽivotJesu li mokri snovi grijeh?

Jesu li mokri snovi grijeh?

Mnogi se kršćani pitaju jesu li mokri snovi grijeh ili su Bogom dani dar za muškarce da im se tijelo rastereti na ovaj način.

Noćno ispuštanje sjemena (koje se naziva i mokri san, noćna emisija) medicinski stručnjaci zapažaju kao prilično čestu pojavu među muškarcima. U Bibliji se ovaj koncept u nekim prilikama spominje kao “sjemeni izljev” ili “noćni izljev” (Levitski zakonik 15, 16-18; Ponovljeni zakon 23, 10).

Mokri snovi – grijeh ili normalna pojava?

Grijeh se događa kada osoba odluči prekršiti Božji zakon, bilo namjerno ili zbog neznanja. Ali snovi su nešto što ljudi ne mogu kontrolirati. Možda sanjam o pljački banke, ali to ne znači da sam nešto ukrao ili da čak želim nešto ukrasti – to je samo san. Istina je da ne možemo kontrolirati ono o čemu sanjamo, kao ni ono što se događa s našim tijelima tijekom sna. Međutim, ako preko dana punimo svoje umove požudnim/grešnim stvarima, to će se vjerojatno pojaviti u našim snovima. Noćna emisija prirodna je tjelesna funkcija koja se pojačava zbog prekomjerne seksualne stimulacije.

Noćno ispuštanje sjemena nije grešno samo po sebi, ali može biti rezultat grešnih misli, želja i inputa. Drugim riječima, stvarna noćna emisija može biti prirodni dio čovjekovih fizičkih aktivnosti, ali može postojati nezdrava usredotočenost na ljude, misli ili medijski sadržaj koji doprinosi toj aktivnosti. Sama emisija u ovom slučaju nije grešna, ali mogu postojati povezani čimbenici koji jesu grijeh. Ako imate mokri san/noćnu emisiju, ispitajte svoj misaoni život. Ispitajte kakvim slikama se izlažete. Osim toga, možda postoji određena osoba o kojoj trebate prestati požudno razmišljati. Ako otkrijete da ste dopustili da vas “upeca” požuda, priznajte to Bogu i zamolite Njegovu pomoć da je nadvladate. U takvom slučaju, mokri san/noćno ispuštanje posljedica je grijeha, ali ne i grijeh sam po sebi.

“Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek’ vam je na srcu!” (Filipljanima 4, 8)

Ako se suočavate s mokrim snovima, znajte da to nije nenormalno ili grešno
Foto: Pexels

Ako se suočavate s mokrim snovima, znajte da to nije nenormalno ili grešno

Iako ne možemo izravno kontrolirati snove, aktivnosti tijekom dana utječu na naše misli noću. Vodite brigu oko toga što radite preko dana. Isus je poučavao: “Ta iz obilja srca usta govore! Dobar čovjek iz riznice dobre vadi dobro, a zao čovjek iz riznice zle vadi zlo” (Matej 12, 34-35).

Oni koji imaju noćnu emisiju ili mokri san nemaju potrebu kajati se, jer je to normalan tjelesni proces. Međutim, važno je neprestano procjenjivati ​​svoje srce i misli kako bismo bili sigurni da su naše misli usmjerene na Boga i Njegove naume za naše živote.

PROČITAJTE JOŠ: