Jim Caviezel, punim imenom James Patrick Caviezel mlađi je najpoznatiji po ulozi Isusa u Gibsonovoj ”Pasiji”.

Glumac je rođen 26. rujna 1968. u gradiću Mount Vernonu u američkoj saveznoj državi Washington.

Majka Margaret bila je glumica i domaćica, a otac James Caviezel kiropraktičar. Njihovo prezime je retoromanskog podrijetla, otac James ima švicarske i slovačke korijene, a majka irske. Glumac ima četvero braće i sestara.

Njegova dva glavna interesa prilikom odrastanja su bila sport i religija.

Preseljenjem u Seattle, Jim je upisao katoličku srednju školu O’Dea za kojom je nastupao u srednjoškolskoj košarkaškoj ligi.

Košarkom se nastavio baviti i na fakultetu. No, ozljeda noge na drugoj godini studija prekinula je snove o NBA karijeri, te se upisao na prestižno Sveučilište u Washingtonu, gdje se posvetio studiju glume.

Jim Caviezel je pobožni katolik

Od 1996. je u braku s Kerri Browitt, srednjoškolskom profesoricom engleskog jezika. Iz Kine su posvojili troje djece oboljele od raka. Oboje su pobožni katolici koji se protive pobačaju.

Jim Caviezel je u Hollywoodu poznat po svojoj pobožnosti i čednosti.

Tijekom snimanja filma ”Pasija” u Italiji svakodnevno je dobivao savjete. Također, svaki dan se ispovijedao i primao svetu pričest od lokalnog katoličkog svećenika.

Iz poštovanja prema supruzi i svojoj vjeri, za vrijeme snimanja intimne scene s Jennifer Lopez u filmu ‘Anđeoske oči’, tražio je da on cijelo vrijeme nosi majicu, a pop diva top.

POGLEDAJTE: Svjedočanstvo Jima Caviezela – glumca koji je glumio Isusa u Pasiji

Caviezel je tada rekao: “Volim scene, ali ne one s neopravdanim seksom … I ne radi se samo o mojoj ženi, iako je to važno. To je grijeh, čist i jednostavan. Mislim, to je pogrešno.”

Odbio se skinuti i u ljubavnoj sceni s Ashley Judd snimajući triler ‘Zaboravljeni zločin’, prenosi Rtl.

Od odmetnutog glumca, cijenjene filmske zvijezde do televizijske zvijezde, Jim Caviezel nastavlja davati sve od sebe igrajući izazovne uloge.

S nestrpljenjem očekujemo i njegov novi film Pasija: Uskrsnuće, u kojem glumi uskrslog Isusa, a za koji kaže da će biti najveći film u povijesti.