Kako možemo postati Božje dijete?
Foto: Unsplash

Bog daje ljudima priliku da budu dio Njegove obitelji i spase se od pakla. Kako možemo postati Božje dijete?

Središnja tema Biblije je Božja ljubav prema ljudima. Ta se ljubav otkrila kada je Isus Krist, Sin Božji, došao na svijet kao čovjek, živio bezgrešno, umro na križu i uskrsnuo iz mrtvih. Budući da je Krist umro, naši grijesi mogu biti oprošteni, a budući da je pobijedio smrt, možemo imati vječni život.

Ipak, dar oprosta i vječnog života ne može biti vaš ako ga dragovoljno ne prihvatite. Bog od vas zahtijeva osobni odgovor.

Zašto trebamo Boga?

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Bog te voli. Želi blagosloviti vaš život i učiniti ga potpunim i cjelovitim. I želi vam dati život koji će trajati vječno, čak i nakon što doživite fizičku smrt.

Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja. (Rimljanima 3, 23)

Možda ste čuli da je netko rekao: “Ja sam samo čovjek – nitko nije savršen.” Gornji stih kaže isto: svi smo mi grešnici. Svi radimo stvari za koje znamo da nisu u redu. I zato se osjećamo otuđeno od Boga, jer je Bog svet i dobar, a mi nismo.

Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našem. (Rimljanima 6, 23)

Kao što kriminalci moraju platiti kaznu za svoje zločine, tako i grešnici moraju platiti kaznu za svoje grijehe. Ako i dalje griješite, platit ćete kaznu duhovne smrti: nećete umrijeti samo fizički; bit ćete također odvojeni od Boga za cijelu vječnost. Biblija uči da će oni, koji odluče ostati odvojeni od Boga za života na zemlji, vječnost provesti u mjestu zvanom pakao.

Kako možemo postati Božje dijete?

A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime. (Ivan 1, 12)

Biblija uči da je Isus Krist, bezgrešni Sin Božji, platio kaznu za sve vaše grijehe. Možda mislite da morate voditi dobar život i činiti dobra djela prije nego što vas Bog zavoli. Ali Biblija kaže da vas je Isus volio dovoljno da umre za vas, čak i kad ste se pobunili protiv Njega.

Rimljanima 10, 9 objašnjava kako postati dijete Božje: “Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.”

Da biste postali Božje dijete, Biblija jasno kaže da morate primiti Isusa i vjerovati u njegovo ime. Kako možemo primiti Isusa? Vjerom.

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. (Efežanima 2, 8-9)

Jeste li postali Božje dijete?

Za razliku od naših roditelja koji su nesavršeni i mogu nas iznevjeriti ili povrijediti, naš je nebeski Otac savršen, pun ljubavi i dobar. Želi nam dati oproštenje grijeha, novi život ovdje na zemlji i vječni život nakon smrti ako samo vjerujemo u Njega i postanemo Njegovo dijete.

Ako niste sigurni jeste li Božje dijete, već sada možete odlučiti vjerovati u Isusa Krista. Ne postoji nešto posebno što morate učiniti. Zapamtite, postati Božje dijete znači prihvatiti Božji dar spasenja, a ne zaraditi spasenje djelima. Međutim, molitva u nastavku vam može pomoći da kažete Bogu da želite prihvatiti Isusa Krista kao svog Spasitelja.

Dragi Bože, shvaćam da sam grešnik i da svojim dobrim djelima nikada ne bih mogao doći u nebo. Spasenje je Tvoj besplatan dar. Hvala što si mi pružio način da postanem Tvoje dijete. Želim postati dijelom Tvoje obitelji. Vjerujem da je Isus Krist umro za moje grijehe i uskrsnuo od mrtvih dajući mi vječni život. Želim Ga prihvatiti kao svog Spasitelja. Molim Te, oprosti mi moje grijehe i pomozi da živim za Tebe. Hvala što me voliš, što mi daruješ oprost i mjesto u Tvome kraljevstvu. Amen.

PROČITAJTE JOŠ: