Kefir i heljdino brašno se koriste kao lijek ruske narodne medicine za čišćenje organizma. Naime, kefir je “eliksir mladosti i zdravlja”, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva. Ono jača organizam, pomlađuje krvne žile, uklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Čišćenje organizma trebate provoditi najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti.

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih ništa manje štetnih tvari.

Kefir i heljdino brašno – ljekovita smjesa

Kefir je odličan i za pamćenje i koncentraciju, a naročito se preporučuje starijim osobama. Također snižava krvni tlak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju.

VIDI OVO: Stari recept od lanenih sjemenki za čišćenje crijeva

U kombinaciji s kefirom, heljda smanjuje razinu šećera u krvi, čisti crijeva i krvne žile, normalizira metabolizam i rad gušterače to povećava razinu hemoglobina u krvi.

Kefir i heljdino brašno – recept za narodni lijek

Sve što je potrebno je da žlicu heljdinog brašna prelijete s čašom kefira (180 ml) i dobro promiješate, a po želji možete zasladiti s medom. Napravite to navečer i ostavite u hladnjaku.

Ujutro pola sata prije jela još jednom ga promiješajte i pojedite i naredna tri sata ništa ne uzimajte od hrane.

Kako bi postigli najbolji učinak detoksikacije, najbolje bi bilo da ovu smjesu pojedete umjesto doručka.