3 problema koja se mogu riješiti samo Isusovom krvlju

Isusova krv je toliko dragocjena i prolivena je za nas grešnike. Koji problemi se mogu riješiti samo Isusovom krvlju?

Krv opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima svaku stanicu u našem tijelu. Ako biste zaustavili protok krvi na nekom dijelu vašeg tijela, taj bi dio počeo odumirati. Duhovno gledano, bilo koji dio vašeg života koji je odsječen od Isusove krvi mrtav je ili odumire.

Naša krv također odnosi otpad i toksine iz naših stanica. Duhovno, bez Isusove krvi vaš bi život bio ispunjen prljavštinom poput farizeja iz Mateja 23, 27. Hvala Bogu na Isusovoj krvi koja uklanja prljavštinu grijeha iz našeg svakodnevnog života!

Bog je također opremio vaše tijelo bijelim krvnim stanicama koje se bore protiv bolesti. Svaki put kad bakterije ili virusi pokušaju ući, vaše bijele stanice počinju uništavati napadače. Kad je vaša prirodna krv zdrava, zaštićeni ste od bolesti. Kad ste duhovno zdravi, Sotona ne može učiniti ništa, jer štiti vas Isusova krv. Doista, život je u krvi!

Zašto je Isusova krv toliko važna?

Na Posljednjoj večeri, kad je Isus podigao čašu s vinom, rekao je: “Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi koja se za vas prolijeva” (Luka 22, 20). Isusova krv toliko je značajna da se ovaj stih koristi svaki put kad se pričešćujemo. Ipak, većina kršćana zna samo za prolivenu krv, ali ne za njezinu primjenu.

U Izlasku 12, 22 Izraelcima je naređeno da ubiju janje i umoče u krv grančicu izopa. Tada su trebali poškropiti krvlju nadvratnik i oba dovratnika. One noći, kad je došao anđeo smrti, prošao je pored svih vrata. Tamo gdje nije bilo krvi, obitelj je izgubila prvorođenca.

Da su Izraelci ostavili krv u zdjeli, anđeo smrti udario bi njihov dom. Ubijanje janjeta ne bi im donijelo ništa dobro. Nije bilo dovoljno samo proliti krv – krv ih je spasila tek kad je izvađena iz posude i primijenjena!

U Rimljanima 3, 25 piše da je Bog postavio Isusa “kao pomirnu žrtvu po vjeri u krvi njegovoj”. To znači da je obnavljanje zajedništva s Bogom moguće vjerom u Isusovu krv. To što je Isus prolio svoju krv ne znači da to automatski mijenja vaš život. Morate položiti svoju vjeru u Njegovu krv da biste primili blagodati Njegove žrtve.

Samo ste Isusovom krvlju premješteni iz kraljevstva tame u Božje kraljevstvo. Kološanima 1, 13-14 kaže: “On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje, u kome imamo otkupljenje, otpuštenje grijeha.” Ništa vas, osim Isusove krvi, ne može spasiti.

Zašto je Isusova krv toliko važna?
Snimka zaslona: YouTube

Koji problemi se mogu riješiti samo Isusovom krvlju?

U Starom zavjetu, kad ste sagriješili, svećenik je pregledavao žrtvu (životinju) koju ste donijeli. Nije ispitao vas ni vaš grijeh, već samo vašu žrtvu. U stvari, u Malahiji 1, 7-8 prorok je zamjerio narodu što je donosio hrome i slijepe žrtve, govoreći da su neprihvatljive Bogu. Kad bi vaša žrtva bila prihvaćena, tada bi vaši grijesi bili pokriveni.

Danas, kad vjernik počini grijeh, to rezultira trima ogromnim problemima koji uključuju tri strane: Boga, nas same i Sotonu. U nastavku donosimo koji se to problemi mogu riješiti samo Isusovom krvlju.

1. Obnova odnosa s Bogom

Naši nas grijesi odvajaju od Boga, jer je On svet i pravedan. Ne treba počiniti ozbiljan zločin da bismo se odvojili od Njega. Čak i izricanje male laži može uzrokovati da izgubimo uživanje u Njegovoj prisutnosti.

“Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo, nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli, i on vas više ne sluša.” (Izaija 59, 1-2)

Kako se možemo riješiti ove razdvojenosti? Samo Isusova krv može ukloniti grijeh koji nas odvaja od Boga.

Ako u svjetlosti hodimo, kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha. Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama. Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 7-9)

Zbog Isusove krvi mogu nam se oprostiti svi grijesi i uklanja se razdvojenost između nas i Boga. Njegova krv zadovoljava Boga. Ali primijetite da se od nas nešto očekuje: moramo priznati svoje grijehe Bogu. Kad priznamo, On nam oprašta.

2. Krivnja u našoj savjeti

Još jedan ogroman problem koji stvara grijeh je krivnja koju osjećamo iznutra. Bog je zadovoljan Isusovom krvlju kao plaćom za naše grijehe, ali nas može mučiti krivnja. Ali 2. Korinćanima 5, 21 kaže: “Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu.” Nisi li zahvalan što te Isusova krv oslobađa i čisti savjest?

“Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu!” (Hebrejima 9, 13-14)

Ako osjećaj krivnje ostane nakon što priznamo svoje grijehe, jednostavno se možemo moliti: “Hvala Ti, Gospodine Isuse, što mi je po Tvojoj oprošteno i što sam očišćen. Gospodine, Tvoja Riječ kaže da mi Tvoja krv pročišćava čak i savjest!” Što više zahvaljujemo Gospodinu na ovaj način, to smo sigurniji da se naša savjest čisti.

3. Sotonine optužbe

Biblija naziva Sotonu “tužiteljem braće” i kaže da vas danonoćno optužuje pred Bogom (Otkrivenje 12, 10). Stalno ukazuje na vaše neuspjehe, nedostatke i grijehe jer želi da mislite da se vaš odnos s Bogom više odnosi na vaše ponašanje nego na krv.

Nakon što priznamo svoje grijehe, primimo Božji oprost i očistimo savjest Isusovom krvlju, možemo naići na optužbe za naše grijehe. Ta unutarnja optužba može postati poput divovskog oblaka nad glavom, otimajući nam sav mir dok i dalje krivimo sebe za ono što smo učinili. Što da radimo? Trebamo li opet priznati svoj grijeh, ovaj put ozbiljnije? Bez obzira koliko puta Bogu priznali isti grijeh, optužbe jednostavno neće nestati.

Ne popustite Sotoninim optužbama. Kad nas optuži, možemo izjaviti: “Sotono, odbacujem tvoje optužbe. Pogledaj Isusovu krv. Bog je zadovoljan Njegovom otkupiteljskom krvlju. Moja se savjest pročišćava Njegovom krvlju, a i ti i poražen tom krvlju!”

Vjerujući u Isusovu krv i primjenjujući je, promijenit će se čitav naš hod u vjeri. Ne moramo ostati odvojeni od Boga, opterećeni krivnjom ili izmučeni Sotoninim optužbama. Kad sagriješimo, moramo priznati svoje grijehe i vjerovati da su nam oprošteni. Isusova krv je zaista dragocjena!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!