7 biblijskih stihova koji će vas podsjetiti koliko je Bog moćan

Zabrinuti ste? Vaše okolnosti su teške i brine vas kako će sve završiti. Ovi biblijski stihovi će vas podsjetiti koliko je Bog moćan.

Iz dana u dan imamo neke nove potrebe i ne možemo ih sve sami ispuniti. Ohrabrujuće je znati da je Bog stalno s nama i uvijek radi kako bi nam pomogao.

Kad se suočite sa stresom zbog neznanja kako ćete dobiti ono što vam treba, možete biti sigurni u to kome možete vjerovati da će vam pomoći.

Što Biblija kaže o Božjoj svemoći?

Kroz Bibliju ćete naći jamstva o Božjoj moći ​​i sposobnostima. Na primjer, 2. Korinćanima 9, 8 navješćuje:

“A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo.”

Bog može uliti blagoslove u vaš život tako velikodušno da ćete imati sve što vam treba – u svim situacijama, u svako doba. Zahvaljujući činjenici da vas Bog može obilno blagosloviti, moći ćete s pouzdanjem obaviti svako dobro djelo na koje vas Bog poziva.

“Ja sam Jahve i nema drugoga; ja tvorim svjetlost i stvaram tamu. Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, ja, Jahve, činim sve to.” (Izaija 45, 6-7)

7 biblijskih stihova koji će vas podsjetiti koliko je Bog moćan

U nastavku su biblijski stihovi koji će vas podsjetiti koliko je Bog moćan. Njegova se obećanja odnose na vaš život bilo kad i bilo gdje. Bog vam može pomoći, bez obzira na vaše okolnosti.

1. Za Boga ne postoje ograničenja

“Bog naš, kome služimo, može nas izbaviti iz užarene peći i od ruke tvoje, kralju; on će nas i izbaviti.” (Daniel 3, 17)

Bez obzira koliko teške postale vaše okolnosti, Bog može udovoljiti vašim potrebama. Boga ništa ne može ograničiti da vam pomogne. Ovaj je stih dio biblijske priče o izbavljenju iz užarene peći. Nakon što su trojica mladića – Šadrah, Mešah i Abed Nego – odbili štovati idola umjesto pravog Boga, kralj Nabukodonozor je zapovjedio da ih se ubije. Ovi vjerni ljudi bačeni su u peć. Umjesto da ih je snažna vatra uništila do smrti, Šadrah, Mešah i Abed Nego ostali su neozlijeđeni. Bog ih je spasio!

Isto tako, ni naše velike potrebe ne mogu se mjeriti s Božjom neograničenom moći da pomogne vjernom narodu.

2. Bog je u stanju učiniti više nego što možete tražiti

“Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti …” (Efežanima 3, 20)

Ovaj stih slavi slavnu istinu da je Božja moć neograničena. Bog je u stanju učiniti više nego što možete tražiti, i više nego što možete zamisliti! Budući da je Bog svemoćan i po Duhu Svetome djeluje u vama, možete podnijeti sve što vam se nađe na putu.

3. Možete biti sigurni da će vam Bog dati snagu 

“A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 19)

Bez obzira s kojim se okolnostima suočavate, Bog će vam dati snagu i udovoljiti vašim potrebama. Ovaj stih nas uvjerava da je Bog u stanju pružiti sve što nam treba u bilo kojem trenutku.

4. Bog je na vašoj strani

“Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?” (Rimljanima 8, 31-32)

Budući da je Bog dao svog sina Isusa Krista da vam omogući spasenje, razumljivo je da je Bog na vašoj strani. Nikada ne trebate brinuti zbog nekoga tko je protiv vas, jer za vas postoji svemogući Bog svemira. Bog je u stanju spasiti vašu dušu – najvažnija potreba koju imate, ali također se možete pouzdati u Njegovu sposobnost da će vam pružiti sve ostalo što vam treba.

5. Bog je vaš Spasitelj i štit
Foto: Pexels

5. Bog je vaš Spasitelj i štit

Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim? Kad navale na me zlotvori da mi tijelo žderu, protivnici moji i dušmani, oni posrću i padaju.” (Psalam 27, 1-2)

U tami ovog palog svijeta suočit ćete se s mnogim situacijama u kojima ćete biti u potrebi. Srećom, Bog je vaše svjetlo i možete računati da će Božje svjetlo obasjati put prema onome što vam treba.

6. Bog je u stanju spasiti vas od bilo kakve nevolje

“Jahve, hridino moja, utvrdo moja spase moj; Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja!” (Psalam 18, 2)

Ovaj stih uspoređuje Boga sa stijenom. Kao što se fizički možete pouzdati u snagu stijene, možete se pouzdati u Božju sposobnost da vam duhovno pomogne. On je u stanju da vas zaštiti, izbavi, pruži utočište i spasi od bilo kakve nevolje.

7. Bog će vam pružiti mir koji nadilazi svaki razum

“Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.” (Ivan 14, 27)

Isus u ovom stihu izravno govori o miru koji samo On može pružiti. Poziva vas da ne dopustite da vas srce ometa ili da se predate strahu, unatoč izazovnim okolnostima s kojima se susrećete. On vam je u stanju dati mir koji nadilazi izazove s kojima se suočavate. U stanju vam je pružiti mir koji traje u vašoj duši, osnažujući vas da prevladate stres i strah.

PROČITAJTE JOŠ: