Borite li se s krivnjom zbog pobačaja?

Pobačaj je teško emocionalno iskustvo za svaku ženu. Ali Bog je spreman oprostiti i pobačaj. Ne treba vas mučiti krivnja zbog pobačaja.

Jeste li kršćanka koja se još uvijek suočava s krivnjom zbog pobačaja? Ako je tako, onda biste možda trebali znati da vam je oprošteno, kako biste mogli primiti potpuno ozdravljenje, oprost i oslobođenje.

I dalje vas muči krivnja zbog pobačaja?

Otkako Biblija spominje neoprostivi grijeh, bilo je puno nagađanja o tome koji je to grijeh. Neki ljudi su brzo zaključili da je pobačaj neoprostiv grijeh, jer je ubojstvo jedan od najgnusnijih grijeha, a pobačaj se smatra oblikom ubojstva. Je li ovo valjan zaključak o neoprostivom grijehu? Ne.

Kralj David je bio kriv za ubojstvo; za svoju osobnu korist urotio se da Urija bude ubijen, jer je htio oženiti Urijinu ženu Bat-Šebu. Davidovo kajanje zbog svog grijeha uzor je skrušenosti. Njegova molitva pokajanja je u Psalmu 51. Imamo sve razloge vjerovati da je Davidu, čak i nakon njegovih odvratnih grijeha preljuba i ubojstva, oprošteno i vraćen je u zajedništvo s Bogom.

Nema manje razloga vjerovati da se i onima koji se podvrgnu pobačaju može oprostiti. Ako si u Kristu, ako si nanovo rođena, onda ti je već oprošteno. Tvoj pobačaj je bio grijeh, ali nijedan grijeh nije toliko velik da ga Gospodin Isus ne može oprostiti. Spasio vas je znajući što ste točno učinili, što činite i što ćete činiti … i još vas voli. On te ne voli zbog toga što jesi, već zbog toga tko je On.

“Gospod je milostiv i pun milosrđa, strpljiv i bogat ljubavlju. Gospod je dobrostiv prema svakomu, pun milosti za sva djela svoja.” (Psalam 145, 8-9)

Da bismo doživjeli oproštenje, treba jednostavno otići Bogu i priznati grijeh poniznog srca i skrušenog duha. Skrušenost uključuje iskrenu žalost zbog neposlušnosti Bogu. Istinsko pokajanje priznaje stvarnost krivnje i ne pokušava je opravdati. Svatko tko pristupi Bogu s istinskom poniznošću, skrušenošću i ozbiljnom odlukom da više ne počini grijeh, zasigurno će dobiti Božje oproštenje.

Važna lekcija o oprostu
Foto: Pexels

Važna lekcija o oprostu

Postoji važna lekcija o oprostu koju trebate znati, a sastoji se od dvije stvari: opravdanje i posvećenje. Opravdanje je Božja zakonska izjava grešniku u kojoj se grešnik proglašava pravednim u Božjim očima; ovo je također poznato kao spasenje. Posvećenje je Bog koji djeluje u kršćaninu, kroz Duha Svetoga, kako bi kršćanina učinio sličnijim Kristu. Opravdanje je trenutno; posvećenje traje cijeli život. Opravdanje je lako jer ga primamo vjerom (Rimljanima 5, 1). Posvećenje je teško jer to je nešto što činimo u suradnji s Duhom Božjim koji svakodnevno djeluje u našim srcima. Opravdanje (spasenje) temelji se na onome što je Isus učinio. Isus je ponio naše grijehe u svom tijelu na križ (1. Petrovu 2, 24). Isus je platio za naše grijehe – SVE.

Sada imam pitanje za vas: možete li zaslužiti svoje spasenje ili učiniti bilo što da zaslužite oprost od Boga? NE! Zato je spasenje po vjeri, a ne po djelima ili vjeri i djelima. Ako niste svojim djelima zadobili svoje spasenje, onda ga ni ne čuvate svojim djelima. Drugim riječima, ne održavate svoje spasenje čineći dobro ili trpljenjem za svoje grijehe da biste, nekako, postali dovoljno dobri da budete s Bogom. To se nikada ne može dogoditi!

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1 Ivanova 1, 9)

Oprost je jedno od čuda Božje milosti. Njegova iscjeliteljska moć je veličanstvena. Ako je žena bila uključena u pobačaj, Bog ne zahtijeva da ostatak života provede s krivnjom. On zahtijeva da se pokaje za svoj grijeh i dođe k Njemu radi primanja oproštenja. Kada nam Bog oprosti, oprošteno nam je. Kada nas Bog očisti, čisti smo.

“Jer ću im oprostiti bezakonja njihova i grijeha se njihovih neću više spominjati.” (Jeremija 31, 34)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!