Danas pobijedite svako zlo: 5 moćnih biblijskih stihova za početak dana

Danas pobijedite svako zlo. Sotona će doći protiv vas s namjerom da vas uništi. Upotrijebite 5 moćnih biblijskih stihova za početak dana.

Život kršćanina nije lak! Međutim, nije da nismo upozoreni. Isus je rekao: “Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi” (Ivan 15, 18-19). Isus je znao da će nevolje biti dio života od početka do kraja.

Duhovne sile na djelu izravno su povezane s grijehom i tamom čovječanstva te se prava borba vodi protiv Sotone i njegovih anđela. Hvala Bogu što nas nije ostavio da se sami borimo! Imamo oružje i stvoreno je za vođenje duhovnih borbi protiv duhovnih neprijatelja.

Ne borimo se protiv krvi i mesa

“Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.” (Efežanima 6, 12)

Tako je lako gledati ljude koji dolaze protiv nas. Želite se obračunati s njima, ali problem nije u njima, nego u demonskim silama. S njima se moramo se boriti. Kao što 2. Korinćanima 10, 3-4 kaže: “Jer iako živimo u tijelu, ne vojujemo po tijelu. Ta oružje našega vojevanja nije tjelesno, nego božanski snažno za rušenje utvrda.”

U životu kršćanina bitka je uvijek duhovna. U svakom trenutku Sotona vam želi nanijeti zlo. Job, najstarija knjiga u Bibliji, primjećuje da Sotona luta zemljom, gore-dolje i svuda uokolo. Što misliš što radi? On traži ljude koje može proždrijeti kako bi ih potom mogao upotrijebiti da se okrenu i prožderu vas (1. Petrova 5, 8)!

Kao Isusov sljedbenik, nemate apsolutno nikakve potrebe da se bojite Sotone. Sotona je u tami, tako da vi ostajete na svjetlu. Kad pokuša doći do vas, okrenite se i borite se koristeći oružje koje vam je Bog dao – Njegovu Riječ, štovanje, molitvu, pa čak i druge kršćane!

5 moćnih stihova za početak dana

Vi ste u borbi koja se može dobiti. Ivan 10, 10 podsjeća nas da Sotona želi “ukrasti, zaklati i ubiti”, ali ne vjerujte laži da će pobijediti. Božja Riječ je najmoćnija stvar na nebu i na zemlji. Koristite ju i nastavite se boriti. U nastavu vam može pomoći 5 moćnih stihova za početak dana. Izjava ispod svakog stiha može biti poticaj da svoje misli iznesete Bogu.

“Jer ti si moje sklonište, utvrda čvrsta protiv dušmana.” (Psalam 61, 4)

Gospodine, Ti si moj štit. Ti si moje sklonište u nevolji. Skrivaš me i štitiš od neprijatelja. Vodiš me kroz život. Ti si moja snaga i utjeha. Ti si moja vrlo prisutna pomoć. Nema nikog poput Tebe na cijeloj zemlji. Tvoje prijestolje je visoko iznad moje oluje i štitiš me od svakog zla. Ti si moj Kralj i predajem Ti se zauvijek.

Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. (Rimljanima 10, 13)

Gospodine, kad Te zazovem, Ti ćeš mi odgovoriti. Kad zazovem Tvoje ime, spasit ćeš me. Tvoje ime je, Isuse, svemoćno. Nitko se ne može natjecati s Tobom. Nitko me ne može voditi kao Ti. Nitko se ne može usporediti s Tobom. Gospodine, predajem se Tvojoj svemogućoj i suverenoj vlasti. Tko se može usporediti s Tobom?

“Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano.” (Izaija 54, 17)

Svako sotonsko oružje, zamka i taktika, oblikovani za moj pad i uništenje, neće imati učinka. Neću se bojati, jer Ti si sa mnom. Tvoja me naklonost štiti od neprijateljskih spletki. Vjerujem da će me Tvoja dobrota i milosrđe pratiti sve dane moga života i da ću zauvijek boraviti u domu Tvom.

“Jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9)

Danas se ne trebam ničega bojati, jer Ti si na svakom koraku sa mnom. Ti me podupireš svojom moćnom rukom i krijepiš dušu moju. Nećeš dopustiti da propadnem.

Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. (Izaija 40, 29)

Ti si moja snaga. Skrivat ćeš me pod svojim okriljem. Ti ćeš me zaštititi od protivnika i sačuvat od zloga. Ti si moj Gospodar i Kralj. Vjerujem da ćeš oko mene postaviti ogradu zaštite. Ti si moj, a ja sam Tvoj.

Neka najvažnija stvar u vašem žіvоtu bude ѕvаkоdnеvnо dоlаžеnје рrеd Воgа nа kоlјеnіmа, čіtаnје Nјеgоvе Rіјеčі і rаzgоvоr ѕ Njim. То је nајvažnija stvar. Kаdа је tо dіо vaše svakodnevice, ѕvе оѕtаlо, nеkаkо, funkсіоnіrа.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!