molitve bog uvijek odgovara
Foto: Pixabay

Postoje stvari za koje se možemo moliti i koje će Bog uslišati. Ovo su molitve na koje Bog uvijek odgovara.

Molitva može biti tako prekrasna, jednostavna i komplicirana stvar u isto vrijeme. Svatko se moli na svoj vlastiti način, a ipak naš ljubljeni Bog čuje svaku od njih. Dobivate li odgovor? To može biti potpuno druga priča.

Ponekad odgovor dolazi odmah, a ponekad moramo čekati. Ipak, postoje neke stvari za koje se možemo moliti na koje će Bog uvijek odgovoriti. Zbog čega će uvijek odgovoriti? Iz razloga što mi želimo rasti u Njemu i vidjeti Ga više u našim životima. „Slavi Boga koji je uslišio moje molitve i nije me prestao voljeti“. (Psalam 66,20)

Slijede 10 molitvi na koje će Bog uvijek odgovoriti, bez greške.

1. „Koristi me kako bih Te proslavljao”.

Jedna od Božjih najvećih želja jest da Ga slavimo. Ponekad može biti teško znati što trebamo činiti i gdje nas vodi. Ako Ga jednostavno pitamo, On će nam odgovoriti. To može biti nešto veliko kao započinjanje kao što je otvaranje nekog posla ili nešto maleno, ali jednako snažno, kao što je kupovanje ručka beskućniku. To isto može biti i korištenje jedinstvenih talenata koji su nam dati kako bismo druge privlačili Bogu.

2. „Oprosti mi moje grijehe“.

Služimo ljubljenome i milostivom Bogu i svatko od nas griješi. Ne postoji ”savršeni” kršćanin. Svi mi padamo i ponekad odemo unatrag, ali ako otvorimo svoja srca i priznamo svoje grijehe, biti ćemo opravdani. Gospodin je umro za nas kako bi nas spasio od naših grijeha- ne samo onoga dana na križu, već svakoga dana našega života.

PROČITAJE: Što je pravo pokajanje?

3. „Otkrij mi se“.

U zauzetosti naših života može biti teško vidjeti i čuti kamo nas Bog vodi. Ako jednostavno stanemo i zamolimo Ga da nam se otkrije, On će to učiniti i to obično na nevjerojatne i predivne načine. Svakome od nas Bog se otkriva na drugačiji način. Nekima od nas otkriti će se unutarnjim glasom, nekima će govoriti putem snova i vizija. Bog isto tako govori i na načine da otkriva neki posao, priliku ili točno ono što nam treba kad nam to treba. Ako se mučite s nečime, zastanite malo i u tišini Ga zamolite neka vam se otkrije. Nakon toga zapažajte malene stvari tijekom dana jer Bog se ne otkriva uvijek čineći velike stvari. Ponekad se otkriva i u ”malim” stvarima.

4. „Da mi svoju mudrost“.

Kao što nam Biblija govori ne trebamo se uzdati u svoje razumijevanje. Ovo je nešto što može biti teško, pogotovo u teškim vremenima. Dok se susrećemo sa situacijom u kojoj ne znamo što učiniti, trebamo pitati Boga za mudrost. Isto tako može pomoći i razgovor s bliskim prijateljem ili pastorom. Ponekad. kada smo pod stresom i u ”svojim mislima”, Bog će govoriti kroz nekog člana crkve, prijatelja ili nekog drugog o tome što bismo trebali činiti. U drugim situacijama će nam govoriti izravno.

5. „Osnaži moju poslušnost“.

Svi znamo da kada nam Bog nešto kaže tomu trebamo biti poslušni. Ipak, ponekad to može biti vrlo, vrlo teško. Na primjer, ako čekamo da se nešto dogodi, vrlo teško može biti ne preuzeti stvari u svoje ruke. Kada vas muče strahovi i sumnje, zamolite Boga da osnaži vašu poslušnost. Zamolite Ga da vam pomogne u onome što vam je rečeno da trebate učiniti. Svaki puta kada čujem rečenicu ”Budi u miru i znaj da sam ja Bog”, ona me podsjeća na to da trebamo biti miran i poslušan. Jer On djeluje čak i onda kada mi to ne vidimo.

„Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se“. (Jakov 1,5)

6. „Pomozi mi u širenju Tvoje ljubavi“.

Svijet u kojemu živimo je ludo mjesto, prepuno mišljenja, misli i ideja. Znamo da je najbolji način interakcije s ljudima tako što im pokažemo Božju ljubav, ali ponekad je teško znati kako to učiniti. Kada Ga zamolimo da nam pomogne u širenju Njegove ljubavi, On će to i učiniti. Možete pronaći kršćansku neprofitnu organizaciju u kojoj možete volontirati ili možete nešto raditi sami, kao što je pomaganje samohranoj majci s namirnicama ili vožnja starijeg susjeda na liječnički pregled.

7. „Daj mi jasnoću“.

Hodanje putem koji se zove život ponekad može biti težak i ”zamućen”. Bog ne želi da mi hodamo pogrešnim putem ili da odaberemo pogrešan izbor. To može zahtijevati vrijeme i strpljenje, ali Bog će uvijek odgovoriti na molitvu za jasan put.

„Ta Bog koji reče: Neka iz tame svjetlost zasine!, on zasvijetli u srcima našim da nam spoznanje slave Božje zasvijetli na licu Kristovu“. (2. Korinćanima 4,6)

8. „Pomozi mi da pronađem mir“.

Naši vlastiti životi mogu biti kaotični, a da ne govorimo o tome što se događa u svijetu. Sa svime time što se događa pronalazak mira se može činiti nemogućim. Gospodin ne želi da živimo u stanjima straha i opasnosti; On će uvijek odgovoriti na molitve o pronalasku mira.

PROČITAJTE: Bog ti želi dati mir: 3 načina kako ga danas možeš iskusiti

„Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati.Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim“. (Jeremija 29, 12-13)

9. „Uskladi moje srce sa Svojim“.

Ovaj svijet može biti zlo mjesto i ponekad može biti teško oduprijeti se tome da u svojim srcima imamo osudu, negativne osjećaje ili zamjeranje. Ako zamolimo Gospodina da naša srca uskladi sa Svojim i ako Ga zamolimo za oproštenje, On će očistiti svu prljavštinu koja se nakupila u našim srcima i uskladiti će ih sa Svojim. On nas voli i želi da mi budemo poput Njega. To znači da je ovo molitva na koju će On uvijek odgovoriti.

10. „Uskladi moj um sa Svojim“.

Naši umovi su svakoga dana bombardirani slikama, mislima, mišljenjima i informacijama. Kao što svi mi znamo, ono što ulazi će biti ono što izlazi. Ipak, ne možemo se u cijelosti samo isključiti od društva i medija. Svi mi, s vremena na vrijeme padamo u pogledu naših misli. U takvim situacijama najbolje je moliti Boga neka uskladi naše umove sa svojim.

Pomolimo se.

Dragi Bože,

Želim više rasti u Tebi i imati više Tebe u svome životu. Molim za to da me osnažiš u tome što ćeš koristiti darove i talente koje si mi dao. Zahvaljujem Ti što me voliš i što mi svakoga dana opraštaš grijehe. Molim da mi se više otkriješ u životu. Daj mi svoje mudrosti u vezi svake situacije i osnaži moju poslušnost u onome što Ti tražiš od mene. Pokaži mi pravi put i ispravi putove moje ako odlutam. Pokaži mi načine kako da pokažem ljubav ljudima oko sebe. Razjasni mi um kako bih mogla/mogla dobiti kristalno jasnu jasnoću kada Ti govoriš. Pomozi mi u usklađivanju uma i srca na najčišći način kako bih mogla biti poput tebe. Hvala Ti na odgovorima na moje molitve. Oni su savršeni i dolaze u savršeno vrijeme, čak i onda kada to ne razumijem. U Tvoje ime se molim. Amen.

Autorica: Carrie Lowrance; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com