Nemoj paničariti: Bog i dalje ima dobar plan

Nemoj paničariti, jer Bog ima plan za tvoj život. Možda se nad tvoj život nadvila tama, ali On je uz tebe i prolazi s tobom kroz sve.

Bog nikada nije obećao ukloniti sve naše probleme i poteškoće. Zapravo, istinski vjernik živi život u sukobu s društvom oko sebe, jer društvo ide u jednom smjeru, a vjernik u suprotnom smjeru. Ova situacija uzrokuje trenje i sukob. Dobra vijest je da je Bog obećao biti s nama usred tih situacija, dajući nam osjećaj istinskog mira i sigurnosti koji drugi ljudi ne poznaju.

Boga ništa ne iznenađuje. On ima plan u svakoj situaciji

Njegov je plan uvijek za Njegovu slavu i dobro Njegovih ljudi. Podsjetimo se priče o Danielu i njegovim prijateljima. Nisu htjeli jesti hranu koja se prinosila lažnim bogovima i odbili su pokloniti se kipu kojeg je podigao kralj Nabukodnozor.

Oni su izabrali pravu stvar u Božjim očima i pomislili biste da su odabirom prave stvari bili sigurni od suda kralja. Umjesto toga, bili su bačeni u vatru. Bog ih nije spasio od bacanja u peć, ali bio je s njima usred te teške situacije. Nije dopustio da im vatra naudi, pokazujući svoju veliku moć. Svrha vatre nije bila njihova smrt, već privilegija doživljavanja Božje moći!

Nemoj paničariti: Bog i dalje ima dobar plan

Ako je Bog u kontroli, svaki dan je dar od Njega i kad ga vidimo kao dar, živimo u zahvalnosti na onome što nam je Bog dao. Ako ja imam kontrolu, svaki dan je pravo i privilegija koje mislim da zaslužujem, i s tom perspektivom mogu rasti samo u ponosu i samopravednosti kada stvari krenu mojim putem. Ako stvari ne idu onako kako sam očekivao, bit ću ispunjen ljutnjom i ogorčenošću.

S obzirom da je Bog u kontroli, nada se nalazi usred tragedije ili patnje, jer postoji obećanje da će Bog raditi sve za dobro onih koji Ga vole. Postoji obećanje da će doći bolje stvari. Ako ja želim kontrolirati neku situaciju, može postojati samo beznađe usred tragedije ili patnje, jer me podsjeća da ne mogu učiniti ništa da promijenim svoje okolnosti. Uvijek ću gledati unatrag, bez nade da će budućnost biti svjetlija i bolja.

Ako je Bog u kontroli, tragedija je privremena u svjetlu obećanja vječnosti. Ako ja imam kontrolu, tragedija pokazuje da nisam uspio, jer nisam mogao kontrolirati sve stvari.

Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?

Nevjerojatno je moćan! Vidite, ako je Bog suveren, čega se onda bojati? Ničega! Zašto paničariti? Ako je Bog u kontroli, ne može se dogoditi ništa protiv Njegove izabrane djece. On je za nas, On je Pobjednik! Mi trebamo živjeti s ogromnom nadom usred okolnosti koje izgledaju beznadno. Ako Ga volite i vjerujete Mu, onda budite sigurni da je On s vama u svemu. S vama prolazi kroz sve.

PROČITAJTE JOŠ: