12 pića za gubitak sala na trbuhu

Ako ste se odlučili za mršavljenje, posebice kada je riječ o skidanju sala na trbuhu, mnogo je raznih pića koja vam mogu pomoći postići vas cilj, a ujedno vas i oraspoložiti i ponekad učiniti mnogo odmornijima.

Dodatan je plus što većinu ovih pića sigurno već imate kod kuće tako da nemate nikakvu izliku da ih ne isprobate u borbi protiv sala na trbuhu. 

Naravno, ne postoji čudotvorno piće koje vam odjednom može dati savršenu liniju, no mnogi napitci mogu tome pomoći, posebno kada se kombiniraju sa zdravom prehranom.

Važno je u dnevnu rutinu ubaciti ova pića, a izbaciti sve nezdrave napitke, kako biste dobili taj struk iz snova – nakon nekog vremena, naravno. 

Donosimo nekoliko raznih pića koji će vam pomoći u postizanju cilja, tj. divne linije struka. 

Voda

Obična voda je vaš najbolji prijatelj. Ne samo da je ključna za život, nego se osjećate sitijima kada ju pijete uz obroke, dok nešto grickate i između obroka. Zaista je korisna ako osjetite glad između obroka, a ne želite povećati svoj unos kalorija. Kada želite sagorjeti kilograme, voda će biti vaš najbolji prijatelj. 

Mineralna voda

Ako vam dosadi obična voda, možete na neko vrijeme prijeći na mineralnu vodu. Ona ima odlično svojstvo, ako nju pijete, zamijenit ćete druge nezdrave napitke, kao što su gazirani sokovi, njome. Ostat će vam ono pucketajuće iskustvo, ali neće biti toliko nezdravo. 

Proteinska voda

Proteinska voda je odlična za vrijeme vježbe i nakon vježbanja, ima malo kalorija, a dobra je zamjena za proteinske napitke. Proteini pomažu pri sintezi mišića, osjećate se sitima te vam se jača imunitet. 

Ako volite učinak proteinskih napitaka, ali ih možda nemate vremena spremati, onda je proteinska voda pravi izbor za vas. Ona može biti vaše tajno oružje u borbi protiv naslaga na trbuhu. 

Zeleni čaj

Zeleni čaj je pun antioksidanata koji su korisni za sprječavanje bolesti, smanjenje upala i smanjenje sala na području trbuha. Oni smanjuju štetu koju stanicama nanose slobodni radikali, a koje može dovesti do debljanja i problema s mršavljenjem. 

Zeleni čaj je odličan način da započnete jutro, a mnogi to već čine – gubitak težine samo je dodatan bonus. Ako želite postići najbolje moguće rezultate, neka zeleni čak postane dio vaše dnevne rutine. 

Crni čaj

Crni čaj je pun flavonoida i kofeina te pomaže pri probavi i metabolizmu hrane. Ako ne pijete kavu, a u jutro vam treba kofein, onda je crni čaj za vas. Razbudit će vas, ali vam i pomoći pri gubljenju kilograma. Samo ga nemojte ničime zasladiti. 

Kava

Ovo je dobra vijest za sve ljubitelje kave. Kava je odlična za početak dana, ali je ujedno i zdrava te pomaže smanjiti naš struk. Budući da sadrži kofein, ona ubrzava metabolizam koji onda sagorijeva više masti. 

Jabučni ocat

Jabučni ocat odličan za smanjenje kilograma budući da sadrži octenu kiselinu koja smanjuje količinu inzulina u krvi, smanjuje apetit i poboljšava metabolizam. Dokle god vam je njegov okus podnošljiv. Ako ne volite baš piti ocat, a rijetko tko voli, svakako ga možete koristiti u raznim salatama i jelima. Ujedno, možete malo octa pomiješati s vodom i piti kao osvježavajuće i zdravo piće, piše Eath This

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira odličan je za gubitak masti oko trbuha, ali i za odvikavanje od kofeina. On smanjuje apetit, povećava sagorijevanje kalorija te je zato odličan prije vježbe. 

Čisti sok od povrća

Svježi sokovi od povrća imaju malo ugljikohidrata i mnogo vlakana što znači da ćete se dulje osjećati sitima i nećete se prejedati. 

Ako ne volite grickati povrće između obroka, ili jednostavno nemate vremena, sokovi od povrća su odlični, glavno da su čisti i svježi bez dodanih šećera. 

Sok od limuna

Ako niste ljubitelj octa, onda je limun za vas. On utječe na tijelo kao i ocat, a uz to je pun antioksidanata i vitamina C. On ubrzava probavu i pomaže vam da sagorite višak kalorija, a onda i kilograma. 

Pomiješajte ga s vodom, ali nikada sa šećerom, ako vam je čisti sok od limuna pretjerano kiseo. 

Sok od ananasa

Ako želite sagorjeti kilograme, ne znači da se morate u potpunosti odreći sokova. Naime, sok od ananasa, dokle god nema dodanih šećera i sladila, je odličan za gubljenje masti na trbuhu. 

On sadrži enzim koji je odličan za probavni sustav. 

Psyllium ljuskice 

Psyllium ljuskice su odlične za probavu. Ako nikada niste čuli za njih, onda ćete se jako iznenaditi i oduševiti. 

Psyllium ljuskice su odlične za gubitak kilograma i smanjenje masti oko trbuha. Većinom ih se uzima razrijeđene u vodi. One su čista vlaka zbog kojih vam se probava višestruko poboljšava. Ponekad imaju laksativni učinak, ali ne i posljedice kao što su plinovi. Dostupne su u mnogih trgovinama na odjelima za zdravu prehranu. 

Da, ponekad je jako teško izgubiti masne naslage oko trbuha, ali uz pomoć ovih napitaka ćete krenuti pravim putem. 

PROČITAJTE JOŠ: