3 radnje koje Bog želi da poduzmete

Bog hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine. Postoje radnje koje Bog želi da poduzmete kako biste imali iskreni odnos s Njim.

Vjerojatno ste u jednom trenutku života postavili pitanje: “Što Bog želi da učinim?” Možda ste to pitali u vezi sa svojim životom općenito ili zbog nekog problema ili velike odluke s kojom ste se suočili.

Kako možemo znati što Bog svemira očekuje od nas?

Jedna od stvari koje volim u Bibliji je njezina jasnoća. Sigurno ima zbunjujućih odlomaka, a neka pitanja zahtijevaju puno proučavanja. Ali ne i kada je riječ o odgonetavanju ovog pitanja. Božji odgovori su jasni, sažeti i precizni.

Odgovor na pitanje ovisi o tome gdje ste u svom životu. Ako nemate odnos s Bogom, prvo što On želi ste VI. Bog više od svega želi imati odnos s vama. Voli vas i želi da iskusite tu ljubav. Da biste imali blizak odnos s Njim, prvo što On očekuje od vas je da vjerujete da je Njegov Sin, Isus Krist, umro da bi vas otkupio od vašeg grijeha.

Bog je dokazao svoju ljubav poslavši Isusa da umre za vas.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Nekoliko sati prije nego što je otišao na križ, Sin Božji objavljuje što želi za nas:

“Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao jer si me ljubio prije postanka svijeta. Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao. I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima – i ja u njima.” (Ivan 17, 24-26)

Bog želi nas, naše vrijeme, pažnju i naklonost.

3 radnje koje Bog želi da poduzmete

Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja. (Rimljanima 3, 23)

Bog je savršen – mi nismo. Mi smo grešnici. Naš grijeh uzrokuje duhovnu odvojenost od Boga. Rimljanima 6, 23 kaže: “Jer plaća grijeha je smrt, ali Božji je dar vječni život u Kristu Isusu, našem Gospodinu.” Isusova smrt na križu i naša vjera u Njega jedini su način kako se može premostiti jaz između nas i Boga. Ako ste prihvatili Isusa kao svoga Spasitelja, Bog želi da živite ostatak života radeći stvari u nastavku.

1. Počnite raditi stvari po Njegovom

“Teško sinovima odmetničkim! – riječ je Jahvina. Oni provode osnove koje nisu moje, sklapaju saveze koji nisu po mom duhu i grijeh na grijeh gomilaju.” (Izaija 30, 1)

Moramo uvijek biti u Božjoj Riječi i činiti ono što On želi umjesto onoga što mi želimo – moramo prestati raditi stvari po svom i pokoriti se Bogu.

Savršeni su puti Gospodnji, i riječ je Božja ognjem kušana. On, samo on, štit je svima koji se k njemu utječu. (Psalam 18, 30)

Riječ savršen znači cjelovit. Bog već od početka zna kraj i put kojim ćemo ići da bismo postali sličniji Kristu i ostvarili Njegovu volju.

1. Počnite raditi stvari po Njegovom
Foto: Pixabay

2. Počnite slušati što Bog govori

“Ovo je narod odmetnički, sinovi lažljivi, sinovi koji neće da slušaju Zakon Jahvin.” (Izaija 30, 9)

Moramo biti oprezni da ne stvorimo naviku da ne slušamo Boga. Naš odnos s Bogom nikako ne smije biti jednosmjeran. Bog nije prisutan u našem životu da samo On nas sluša. I mi moramo isto činiti.

Ne možemo istovremeno govoriti i slušati. Jakov je rekao: “Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori …” (Jakovljeva 1, 19). Kada si u Božjoj prisutnosti, nemoj Mu stalno govoriti svoje potrebe. Postoji vrijeme kada trebaš šutjeti pred Gospodinom: “Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj” (Psalam 37, 7). Razmatraj Njegovu Riječ i moli se da ti Duh Božji govori kroz nju.

3. Počnite slijediti Njegovo vodstvo

Vidovitima oni govore: “Okanite se viđenja!” a vidiocima: “Ne prorokujte istinu! Govorite nam što je ugodno, opsjene nam prorokujte!” (Izaija 30, 10)

Bog nas vodi svojom Riječju i svojim Duhom. Ako se ne pokorimo Božjem autoritetu, Njegova Riječ kaže što će nam se na kraju dogoditi.

Stog’ ovako zbori Svetac Izraelov: “Jer riječ ovu odbacujete, a uzdate se u opačinu i prijevaru i na njih se oslanjate, grijeh će vam taj biti poput pukotine, visoko na zidu izbočene, koja prijeti rušenjem.” (Izaija 30, 12-13)

Neka nam Gospodin pomogne da ove stvari ozbiljno uzmemo k srcu. Okrenimo se Njemu radeći stvari po Njegovom, slušajući ono što govori i slijedeći Njegovo vodstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!