S Bogom pobjeđujemo u nevoljama

S Bogom pobjeđujemo u nevoljama
Foto: Pixabay

Nevolja se u našem životu može pojaviti nenajavljeno u bilo kojem trenutku i u bilo kojem obliku, ali nema razloga hodati u strahu.

Život je ponekad nepredvidiv. Stvari mogu biti dobre jedne minute i zastrašujuće već sljedeće. Srećom, Bog točno zna kroz što prolazimo svaki dan.

Kad sve pođe po krivu bez prethodnog upozorenja, ne moramo se sami boriti s tim. Imamo Nekoga u našem kutu tko nas uvijek zastupa u naše ime.

Imajući dakle velikoga Velikog svećenika koji prodrije kroz nebesa – Isusa, Sina Božjega – čvrsto se držimo vjere. Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. (Hebrejima 4, 14-15)

Oslonimo se na Gospodina

Bog obećava da će biti s nama i pomoći nam u nevolji. “Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj” (Psalam 121,3).

VIDI OVO: Božje obećanje u koje se možemo pouzdati u svakom iskušenju i nevolji

To je obećanje na koje se uvijek moramo osloniti. Bez obzira koliko situacija izgledala zastrašujuće, sjetite se da to može biti samo trenutno zastrašujuće.

Kad je Petar ugledao Isusa kako hoda po vodi i vjerovao da može izaći iz čamca i učiniti isto, Petar je stekao sposobnost da nadvlada ono što izgleda kao nemoguće. Ta je sposobnost potekla od Boga, ali kad se Petar uplašio i prestao vjerovati Gospodinu, znamo da je počeo tonuti i povikao je Isusu da ga spasi (Matej 14, 26-31).

On sve izvodi na dobro

Kad nas snađu životne oluje, potrebno je potražiti Božje upute što učiniti. Imati vjeru znači vjerovati, čak i ako ono što čujemo od Njega u početku nema smisla. Kad je Bog testirao Abrahamovu vjeru, rekavši mu da žrtvuje svog sina, Abraham je vjerovao Bogu (Postanak 22, 1-13). Bog ga je izveo iz užasne situacije i loše pretvorio u dobro, i On to nastavlja raditi i sada.

VIDI OVO: Prestani Bogu postavljati pitanja “zašto”: Samo Mu vjeruj

Nevolja se u našem životu može pojaviti nenajavljeno u bilo kojem trenutku i u bilo kojem obliku, ali nema razloga hodati u strahu. Biblija zapovijeda da prevladamo strah i druge destruktivne emocije. Ako vjerujemo Bogu i Njegovoj Riječi, onda smo i više nego pobjednici.

U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem. (Rimljanima 8, 37-39)