Dušo moja, sada poslušaj glas svoga Boga. On je uvijek spreman s tobom razgovarati, samo ako si voljan slušati. Ako ne želiš sresti se s Bogom, sam si kriv, jer On stoji pred vratima i kuca. Ako mu tko otvori, On s radošću ulazi.

Ali kakvo je moje srce koje je vrt moga Gospodina? Je li u njemu sve uredno podrezano i navodnjeno, te donosi li dobre plodove? Ako ne, bit će dosta toga za popravit; no ipak ga molim da uđe u moje srce, jer ništa me neće tako okrijepiti kao prisutnost Sunca Pravednosti koje donosi zdravlje sa svojim zrakama.

Zato dođi Gospode, Bože moj; moja duša te zove i s čežnjom očekuje. Dođi Isuse moj najdraži, zasadi cvijeće u moj vrt, ono cvijeće što savršeno krasi Tvoj uzvišeni karakter! Dođi Oče moj, Ti si moj Gospodar a prema meni si ujedno i tako ljubazan te dobar! Dođi Duše Sveti  i obnovi moju narav kao što napajaš biljke večernjom rosom.

VIDI OVO: Što se dogodilo kada je ovaj mladić poslušao Božji glas?

O, da Bog govori meni! Govori Gospodine, sluša sluga Tvoj! Ako On hodi sa mnom; spreman sam predati mu cijelo svoje srce i misli. Tražim samo ono što mi On želi dati. Siguran sam da će ući u moje srce i biti sa mnom, jer mi je dao Svetog Duha da bude sa mnom zauvijek.

Divno je predvečerje kad svaka zvijezda izgleda kao nebesko oko a svjež vjetrić kao dah nebeske ljubavi. Moj Oče, moj stariji Brate, moj divni Utješitelju, govori mi u svojoj dobroti jer si mi otvorio uho i ja te slušam.

Autor: Charles Spurgeon