Teška razdoblja otkrivaju kakvi smo uistinu. Ako bi se dvoje ljudi suočilo s istom dilemom, jedna osoba može postati bliža Bogu i dati plod, dok druga osoba može postati tjeskobna i početi sumnjati u Božju vjernost. Ono što čini svu razliku jest naša reakcija u teškim razdobljima. 

Sviđalo se to nama ili ne, teškoće su sastavni dio života. To se ne mijenja kada netko postane kršćanin. (Ivan 16, 33) Ono što se mijenja jest naše razumijevanje Božje suverenosti; ništa ne dotiče naš život osim ako to Bog ne dopusti.

Sjetimo se Davida na primjer: Bog je dopustio da ga kralj, koji ga je želio ubiti, progoni godinama (1. Samuelova 23, 15; 1. Samuelova 23, 25), no David je na opasnosti reagirao vjerom te je nazvao Boga svojom utvrdom i utočištem. (Psalam 59, 16) 

VIDI OVO: Bez obzira na teškoće, Bog će vas kroz to provesti

Ako im to dopustimo, izazovi mogu povećati našu vjeru, promijeniti našu perspektivu i produbiti našu strast za Bogom. No bez obzira na sve, Bog je dostupan kako bi nam pomogao u našim nevoljama. (Psalam 46, 1)

Ili ćemo se okrenuti Njemu kako bismo dobili utjehu, vodstvo i podršku ili ćemo postati ljutiti i puni prijezira zbog toga što ne dobivamo spas u našoj dolini. 

Kada nevolje od nas oduzmu svaki oslonac, samo se možemo pouzdati u Gospodina. Premda neke ljude takve situacije unište, drugi bivaju izgrađeni u neustrašive vjernike. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org