Sve će proći, pa i koronavirus!

Sve će proći, pa i koronavirus!

Ne bojmo se svega što je zadesilo svijet. Gledajmo na uskrslog Krista i vjerujmo Mu da će nas izvući iz svega.

Jedan je čovjek, zarazivši se koronavirusom, završio u samoizolaciji. Svaki dan na ekranima mobitela, televizije, laptopa, tableta upijao je negativne poruke medija i ljudi o koronavirusu. Svaki put kad bi ugasio ekrane, ugasila se i njegova nada.

Tonuo je sve dublje i dublje dok jednoga dana u molitvi – u srcu nije čuo Božji glas: ‘I to će proći’. Te su ga riječi spasile. Zapisao ih je na zid svoje sobe. Bez obzira koliko mu je bilo teško, pogledao bi natpis i prisjetio se: ‘I to će proći’.

Nakon što je ozdravio i izašao iz samoizolacije, shvatio je istinitost ovih riječi. Kad se vratio u normalan život, na pozadinu svoga mobitela napisao je te riječi: ‘I to će proći’. Sve ljude oko sebe hrabrio je i hranio pozitivnim mislima i porukama, uvijek završavajući riječima: ‘I to će proći’.

U teškoćama mu više nikad nije bilo toliko teško jer znao je da ‘I to će proći’. Uživao je i u radostima, ali znao je da ‘I to će proći’. Na kraju života, kada je bio na smrtnoj postelji, šapnuo je: ‘I to će proći’. I prošlo je.

VIDI OVO: Molitva protiv koronavirusa: Pomoć je naša u imenu Gospodina!

Dragi prijatelji, dok se nalazimo u ovoj situaciji u kojoj vlada velika panika i strah od koronavirusa, zapamtimo da ‘I to će proći’, kao što je prošao i jučerašnji dan. Ne bojmo se. Bog vodi našu povijest. Ne gubimo nadu. Glavu gore.

Ne gledajmo negativne ekrane. Gledajmo u uskrslog Krista. Ovo vrijeme nam je darovano: družimo se s voljenima, molimo, čitajmo pozitivna štiva, hrabrimo jedni druge i zapamtimo: ‘I to će proći’. ‘Sve prolazi samo Bog ostaje’ (T. Avilska). Hrabro!

IZVORlaudato.hr