”Nećeš se bojati strašila noćnoga…” Psalam 91,5

Kakav je to užas? Možda zvuk sirene za požar ili galama zbog lopova, ili uzbuđenje zbog nečeg neobičnog, možda jauk zbog iznenadnog bola ili smrti.

Živimo u svijetu smrti i žalosti, susrećemo se s nevoljama za besanih noći i usred sunčanog dana. To nas ne bi trebalo uzbuđivati. Božje obećanje je da se vjernik neće bojati. Zašto bi se bojao? Kažimo zašto se mi bojimo?

Bog, naš Otac je ovdje i ostaje s nama i u trenucima samoće, On je svemoćni Čuvar, budni Stražar, vjerni Prijatelj. Ništa se ne može dogoditi bez Njegovog dopuštenja, jer je i pakao pod Njegovim nadzorom. Njemu ni tama nije tamna. Obećao je da će biti kao ognjeni zid oko svog naroda, tko može prodrijeti kroz Njega?

VIDI OVO: 4 načina kako vjerom pobijediti strah

Nevjernici se imaju razloga plašiti jer je nad njima gnjevan Bog, imaju osjećaj krivnje, a pod njima zjapi pakleno ždrijelo. Mi koji smo s Isusom Kristom spašeni smo od svega toga Njegovom bogatom milošću. Ponekad svojim nerazumnim strahom izdajemo svoju vjeru i navodimo druge da sumnjaju u našu pobožnost. Čuvajmo se straha da svojim nepovjerenjem ne žalostimo Duha svetog.

Bježite turobni predosjećaji i zle misli jer Bog je milostiv i nudi vam milosrđe. U duši može nastati mrak, ali ne smije prevladati strah, jer se Bog ljubavi ne mijenja. Djeca svjetlosti mogu prolaziti i kroz tamu no to ne znači da su odbačeni. Svoje posinstvo dokazuju pouzdanjem u nebeskog Oca, a licemjeri to ne mogu učiniti.

”O Bože, u turobnoj noći, kad moj pogled tama krije, znam, vide me Tvoje oči i ljubav što nada mnom bdije!”

Autor: Charles Spurgeon