Zašto Bog ne odgovara na moju molitvu?

Zašto Bog odmah ne odgovara na moju molitvu? Ako Mu je stalo do nas, zašto moramo dugo čekati Njegov odgovor.

Tako smo često skloni misliti da je jedini odgovor koji Bog može dati na naše molitve: “da”. Moramo se sjetiti da je “ne” također odgovor.

Ne” je sigurno dobar odgovor našeg nebeskog Oca kad ga molimo za stvari koje zapravo nisu za naše dobro ili za Njegovu slavu. Bog nam ne daje uvijek ono što želimo; On nam daje ono što trebamo. Kao što dobar roditelj ne udovoljava svim zahtjevima svog djeteta, Bog ne odgovara na svaki zahtjev koji mu mi uputimo.

Kad Bog ne odgovara na molitvu …

Kad pomislimo na “neodgovorenu” molitvu, može se dogoditi da ne razumijemo način na koji Bog reagira na naše zahtjeve. On možda ne daje neposredan odgovor, a ponekad na naše molitve odgovori na način koji mi ne prepoznajemo. Bog ne griješi, iako ponekad možemo ispitivati ​​Njegovu mudrost.

Naš motiv za upućivanje zahtjeva Bogu mora biti čist. Ako je naša molitva egocentrična, zaokupljena ispunjenjem vlastitih želja, Bog ne može udovoljiti našim zahtjevima.

“Ištete, a ne primate jer rđavo ištete: da u pohotama svojim potratite.” (Jakov 4, 3)

Jedan od razloga zašto Bog možda neće odmah odgovoriti na vašu molitvu jest taj što se trebate okrenuti od grijeha u svom životu. Možda postoji neki grijeh kojeg ste svjesni, ali ga niste voljni priznati Bogu. Zato, dopustite Duhu Božjem da rasvijetli tamu vašega srca i ukaže vam na stvari kojih se trebate odreći uz Božju pomoć.

“Zlodjela vaša rastavljaju vas s Bogom vašim, grijesi vaši zaklonili su lice njegovo od vas, da ne čuje.” (Izaija 59, 2)

Bog često kaže: “Ne još!”

Ako Bog ne odgovori odmah na vašu molitvu, nemojte se obeshrabriti. Bog može samo reći: “Ne još!” Nastavite moliti za Božju volju da se izvrši.

Kad su naša srca željna služiti Bogu, On možda neće žuriti sa svojim odgovorom, ali će odgovoriti u Njegovo vrijeme. U mnogim slučajevima razdoblje čekanja zapravo služi kao priprema za odgovor. Kad bi Bog odmah odgovorio, mnogi od nas bi bili nespremni za Njegovo rješenje.

Trebamo nastaviti čekati Boga i vjerovati Mu jednostavnom, djetinjom vjerom. Tada, na način koji možda nikada nismo mogli zamisliti, Božji blagoslovi će nas obasuti!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!