7 znakova da ste se vjenčali iz pogrešnih razloga

Ovo nije poziv na razvod, ali bi mogao biti poziv na uzbunu za vaš brak. Donosimo 7 znakova da ste se vjenčali iz pogrešnih razloga.

Mnogi započinju brak s vizijama bajki i odjecima Marka 10, 9: “Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja“. No, Bog dopušta da griješimo i naši izbori su često krivi. Moguće je vjenčati se i s krivom osobom.

7 znakova da ste se vjenčali iz pogrešnih razloga

1. Preljub

Bog nas upozorava na preljub, a posljedice mogu biti razorne. To ne znači da brakovi koji započnu kao rezultat preljuba ili koji pate od njega ne mogu trajati dok ih smrt ne rastavi, ali sigurno ih čini puno težima nego što je Bog zamislio.

Ženidba neka bude u časti u sviju i postelja neokaljana! Jer bludnicima će i preljubnicima suditi Bog. (Hebrejima 13, 4)

Podleganje preljubu može značiti da smo se vjenčali s nekim tko nije za nas od Boga namijenjen. Međutim, mi služimo Bogu obnove i iscjeljenja i moguće je spasiti brak nakon nevjere.

PROČITAJTE: 8 znakova da je vaš supružnik počinio emocionalni preljub

2. Zajednički život prije braka

Mnogima je utjeha to što znaju da mogu dobro živjeti zajedno prije vjenčanja, ali to nije potrebno ako vjerujemo da je Bog za nas odredio pravu osobu.

Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na “počela svijeta”, a ne na Krista. Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva; te ste i vi ispunjeni u njemu, koji je glava svakoga Vrhovništva i Vlasti. (Kološanima 2, 8-10)

Nijedna nas druga osoba ne može upotpuniti. Krist je jedini koji može ispuniti naša srca.

3. Financijska ovisnost

Donošenje odluke o braku na temelju nečijih prihoda otkriva pohlepu s kojom se osoba bori.

Zaista, korijen svih zala jest srebroljublje; njemu odani, mnogi odlutaše od vjere i sami sebe isprobadaše mukama mnogima. (1. Timoteju 6, 10)

Darovi i provodi mogu biti romantični i zabavni. Ako smo blagoslovljeni ljudima kojima je na taj način stalo do nas, to nije loše. Ivan 10, 10 uvjerava nas da je Isus umro kako bismo mi mogli živjeti život u punini; financijski dobitak ne bi trebao biti uvjet za koga ćemo se vjenčati.

4. Neriješeni sukob

Reći DA braku jednostavno zato što ne možemo reći NE nije dobar izgovor da odemo do oltara. Ako postoji sukob u vezi prije braka, on će ostati i nakon medenog mjeseca. Računati na to da će brak izliječiti sve rane samo će pogoršati situaciju.

5. Zlostavljanje prije braka

Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. (Efežanima 4, 32)

Božji izbor nikada nije da nas naš supružnik zlostavlja. Nažalost, mnogi su to doživjeli prije dana vjenčanja i nakon toga. Zlostavljanje nikada nije ono što nam je Bog namijenio, ali naš Spasitelj može svakoga obnoviti.

6. Različiti pogledi i uvjerenja

Slijediti Krista je teško, čak i kada smo okruženi podrškom. Kada odlučimo dijeliti najintimnije dijelove našeg života s nekim tko ima drugačiji moral i uvjerenja, to može zategnuti odnos. Ne bismo trebali imati za cilj promijeniti ili uvjeriti nekoga da bude onakav kakav mi želimo. Promjena srca je Božja specijalnost. Ali znati prije braka spomenute stvari, puno govori trebamo li s tobom osobom ući u brak.

7. Nedostatak duhovnosti

Kada muž i žena traže Boga, naći će jedno drugo. Mnogi brakovi ne počinju na ovaj način. Razgovarajte sa svećenikom ili bračnim savjetnikom. Sva nada nije izgubljena i nikad nije kasno prvo potražiti Boga. Njegova ljubav prema nama ostaje ista. Njegova želja za odnosom sa svakim od nas nikada ne blijedi. Jedini Bog poznaje sveukupnost našeg srca, stoga je važno da oba supružnika imaju odnos s Bogom i dopuste Mu da služi u njihovu braku.

Bog nas ne napušta. Sami sebi kompliciramo život kada djelujemo izvan Njegove volje, ali On obećava da nas nikada neće napustiti.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare