Bog drži svoje oko na vama

Bog drži svoje oko na vama. Iako vam neprijatelj pokušava nauditi kroz razne nevolje, Bog vas čuva od svakoga zla.

Mnoge od nas preplavi strah i očaj kada se suočimo s nekom teškom situacijom u životu. Ti trenuci su mračni trenuci i čini nam se da smo sami u toj tami.

Kralj David je proživljavao te trenutke. Osjećao se kao da je smrt blizu. Tegoba, opasnost, kaos i duboke patnje upadali su u njegov život. U našem palom svijetu ove će stvari doći i u naše živote. U nekom ćemo trenutku i vi i ja morati proći dugačku, sporu, bolnu šetnju “dolinom smrti”. Ali brzo se sjetimo Davidovih riječi u vrlo poznatom 23. psalmu:

“Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer ti si sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.” (stih 4.)

Možda trenutno hodate tom dolinom. Bez obzira na okolnosti, toliko je važno da se sjetimo jednostavne istine o dolini smrti: nismo sami, nismo ostavljeni, nismo zaboravljeni. S nama je, koliko god to ne osjećamo, Dobri Pastir, koji hoda s nama i vodi nas. Utješit će nas svojom prisutnošću.

Bog drži svoje oko na vama

Pastir uvijek nosi štap kako bi zaštitio svoje ovce. David je znao da na isti način Bog ima oruđe da ga zaštiti. Znao je da, koliko god se neprijatelj trudio, na svojoj strani ima Boga koji je veći i jači od svakog zla.

“Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove.” (Psalam 34, 15)

“Jer oči Gospodnje gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove, a lice se Gospodnje okreće protiv zločinaca.” (1. Petrova 3, 12)

David i Petar nas uvjeravaju da Bog bdije nad onima koji su “pravedni”, što znači nad onima koji iskreno časte Boga u svom životu. Sluša naše molitve i ništa mu ne promiče. Vidi sve naše okolnosti i u svakoj od njih pruža ono što trebamo. Možemo se moliti s povjerenjem, jer nas sluša.

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.” (Matej 6, 33-34)

Danas vas Bog čuva od zla koje bi vam moglo nauditi. Ako ste Božji, ništa što vam prijeti u konačnici vas ne može odvojiti od Njegove ljubavi u Kristu Isusu. (Rimljanima 8, 38-39) Ne postoji ništa što On ne može. Nijedna nevolja ili okolnost ne mogu Ga nadvladati. On je sve stvorio, održava sve i vlada nad svime, uključujući i svaki detalj naših života, čak i u najmračnijim danima.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!