Bog je obnovitelj slomljenih života

Naš Bog je Bog obnove. Obnavlja slomljeno. Obnavlja oštećeno. Obnavlja nam srca i misli. Bog obnavlja slomljene živote!

Volim riječ obnova. Definira čin vraćanja nečega vlasniku. S Bogom obnova znači i poboljšanje nečega ili nekoga i ostavljanje u boljem stanju.

Bog je stručnjak za obnavljanje bilo čega. Razmislite što je učinio s Isusom. Kroz Njega je obnovio odnos s čovječanstvom. Isus nas je pomirio s Ocem. Tko vjeruje u Isusa, ima život vječni. Bog daje mir onima koji Ga mole. Bog obnavlja živote onima koji se pouzdaju u Njegova Sina.

Bog obnavlja slomljene živote

Kralj David je počinio preljub i tražio je oprost. Nije osjećao nikakvu radost i bilo ga je sram. Izgubio je svjetlo radosti i živio na mračnom mjestu. Radost je nešto što su mnogi izgubili ove godine. Za neke ljude više ne postoji. Sotonina taktika je natjerati nas da vjerujemo da su naši dobri dani iza nas i da nam ništa dobro ne dolazi. Radost je snaga i s njenim odlaskom mnogi ljudi ostaju nemoćni i pate.

“Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim!” (Psalam 51, 14)

Premda znamo da je Bog uvijek tu, naša percepcija postaje iskrivljena. Bog može zidove vašeg hrama obojiti bojama radosti i učiniti da opet izgleda lijepo i svježe. Ti i ja smo hramovi Duha Svetoga i trebali bismo održavati Njegov hram. Hraniti se zdravo i vježbati je važno, ali naš hram je duhovno mjesto i trebaju mu svježi slojevi duhovne boje. Ljubav, mir, radost, strpljenje, dobrota … trebaju dominirati. Kada su slomljeni ili oštećeni, trebamo pozvati Boga za obnovu.

Bog obećava da će nas obnoviti.

“I vidjeh putove njegove. Izliječit ću ga, voditi i utješit’ one što s njime tuguju.” (Izaija 57, 18)

Bog vas može obnoviti. Može uzeti ono što nije dobro u vašem životu i ispraviti to.

Kako Bog obnavlja?

Postoji proces i svaka je situacija drugačija, ali postoji i jedna konstanta: Isus Krist naš je ulaz u obnovu. On je put, istina i život. Ako danas tražite obnovu, obratite se Isusu. Ne pokušavajte činiti stvari koje će vam pružiti samo privremenu obnovu i zadovoljstvo. Isus je rješenje i obnova.

Od trenutka kada sam Mu se predao, Njegova obnova je stupila na snagu u mom životu. Da bi proces započeo, trebali bismo pustiti Boga da vodi postupak obnove i vjerovati da On ima pravi plan.

Zahvalite Mu na spasenju. Pojačajte svoje molitve. Zamolite Boga da vam obnovi život. Ovdje ne govorim samo o spasenju. Govorim o tome da molite za ono što ste izgubili. Ponekad je teško uopće prepoznati što smo izgubili. Možda je problem u odnosima, navikama … Možda živite u žalosti zbog depresije, bolesti ili niza neuspjeha. Možda ste na mjestu gdje su vam nade slomljene i govorite sebi: “Za mene je gotovo!” Bog se može pobrinuti za svaki aspekt obnove. Pitajte Ga. Vjerujte Mu.

Mnogo je primjera Božje obnove. On gradi ljude. Popravlja im živote. Čini njihova srca novima. Dotiče im dušu i mijenja um.

Naš Gospodin Isus Krist priskrbio je svaki blagoslov, uključujući i obnovu, za tebe na križu.

“Nadoknadit ću vam godine koje izjedoše skakavac …” (Joel 2, 25)

“Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti” – riječ je Jahvina. (Jeremija 30, 17)

Bog tvoj … smilovat će se tebi. (Ponovljeni zakon 30, 3)

Nemoj se bojati ako je neko područje tvog života oskvrnuto. Ne moraš prihvatiti poraz ili živjeti u očaju. Umjesto toga, možeš reći: “Bože, obnovi me!”, znajući da te Njegova žrtva na križu kvalificirala da primiš i uživaš u Njegovoj obnovi.

PROČITAJTE JOŠ: