NaslovnicaDuhovnostKako biti Božji prijatelj?

Kako biti Božji prijatelj?

Isus nam pruža ruku prijateljstva. Želi nam biti prijatelj. Isusa su zvali “prijateljem grešnika”. Kako možemo biti Božji prijatelj?

Sokrat je jednom rekao: “Prijatelj? Nema prijatelja.” Ali Sokrat nije znao za Onoga koga Biblija opisuje kao “prijatelja koji je privrženiji od brata” (Izreke 18, 24). Naravno, riječ je o Gospodinu Isusu Kristu. On je najveći prijatelj kojeg će itko od nas ikad imati.

Reći: “Isus mi je najbolji prijatelj” gotovo zvuči kao floskula, ali kad malo bolje razmislite, to je zaista istina. Možete imati blisko prijateljstvo s Bogom.

Isusova ruka prijateljstva

Jasno je da je Isus Krist ponudio svoje prijateljstvo čitavom čovječanstvu. Pitanje je, koliko nas zaista želi biti prijatelj s Bogom? Ne može nam biti prijatelj ako ne odgovorimo na Njegovu ponudu.

Isus nam pruža ruku prijateljstva. Želi nam biti prijatelj. Isusa su zvali “prijateljem grešnika“, jer bi zapravo sjeo i razgovarao s prostitutkom, poreznikom ili čak Samarijankom. Svoje je prijateljstvo proširio na sve koji su to željeli. Naravno, na kraju je dokazao legitimnost svoje ponude položivši svoj život za nas. Biblija kaže:

“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje” (Ivan 15, 13).

Kako biti Božji prijatelj?

Dakle, što se traži od nas da bismo se nazivali pravim prijateljima Isusa Krista?

Približite se Bogu i on će se približiti vama! Očistite ruke, grešnici! Očistite srca, dvoličnjaci! (Jakov 4, 8)

Isus je rekao: “Vi ste Moji prijatelji ako činite sve što vam zapovijedam” (Ivan 15, 14). Ako Ga ne poslušate, onda nemate pravo tvrditi da ste Njegov prijatelj. Bog traži dosljednost u vašem životu. Ako ste stvarno Isusov prijatelj, tada ćete ga slušati.

Neki ljudi misle da je samo dovoljno izbjeći ono što Bog zabranjuje. Mogli bismo reći: “Nisam lopov, preljubnik ili alkoholičar.” To bi bilo kao da nekome kažete: “Ja sam ti prijatelj jer te ne pljačkam, ne varam, ne vrijeđam i ne tučem.” Doduše, vaš će prijatelj cijeniti činjenicu da ne radite ove stvari. Ali možda možeš ići malo dalje u prijateljstvu od toga. Nije stvar samo u odbijanju činjenja pogrešnih stvari. Također je pitanje činjenja ispravnih stvari. To Bog želi. To znači biti Njegov prijatelj.

Istinski Isusovi prijatelji slušaju Ga jer to žele. Poslušnost dolazi kao želja, a ne kao dužnost, ako zaista imamo prijateljstvo s Isusom. Ne kažemo: “Zar baš moram čitati Bibliju?” ili “Trenutno mi se stvarno ne da moliti.” Kad vam je Isus prijatelj, radujete se proučavanju Biblije. Radujete se molitvi. Radujete se vremenu provedenom s Njim.

Zasigurno je naš Gospodin imao puno prijatelja po lijepom vremenu kad je hodao ovom zemljom. Isus je bio popularan kada je dijelio besplatan ručak. Kada je nahranio 5000, bio je najpopularniji u gradu. Ali kad je počeo izazivati ​​tu prevrtljivu gomilu i govoriti im da ga trebaju voljeti, pokoravati mu se i činiti ono što je ispravno, mnogi od njih su se okrenuli. Bili su prijatelji samo po lijepom vremenu.

Ne budi prijatelj lijepog vremena. Budi istinski prijatelj drugima. Još važnije, budi pravi prijatelj Bogu.

PROČITAJTE JOŠ:

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE