Naslovnica Zdravlje Datulje su najzdravije voće na zemlji: Evo i zbog čega!

Datulje su najzdravije voće na zemlji: Evo i zbog čega!

Datulje imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrijednosti, zbog čega se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.

Odličan su izvor prirodnih vlakana koja su organizmu neophodna za dobar rad crijeva. Prirodni šećer koji se nalazi u datuljama, savršena je alternativa običnom šećeru.

Datulje su pune vitamina

Lako se probavljaju i smanjuju osjećaj gladi. Datulje su, prema svom sastavu, prava prirodna multivitaminska tableta, koju mogu koristiti i djeca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog tlaka, kolesterola, pa sve do raka… skoro da nema bolesti koja se ne može liječiti hurmama.

VIDI OVO: Najljekovitije voće na svijetu: Zašto ove jeseni ne smijete preskočiti šipak?

Datulje su dobre za vid

Budući da sadrže lutein i zeaksantin, datulje nazivaju vitaminima za oči. Lutein i zeaksantin posebno su važni za mrežnicu i makulu oka, jer potpomažu stanice epitela za dobar vid i mogu spriječiti oštećenje makule, koje se javlja u starosti. Ako želite sačuvati dobar vid, jedite što više datulja.

Datulje su najzdravije voće na zemlji 1
Foto: Pixabay

Datulje zaustavljaju proljev

Sadrže i kalij, koji je koristan kod zaustavljanja proljeva. Osim toga, pomažu da se crijevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem datulja olakšat ćete crijevima da stvore prijateljske bakterije. Kao što zaustavljaju proljev, mogu pomoći i da se hrana brže i lakše probavi iz organizma.

VIDI OVO: Ovo voće vam u kratkom roku može riješiti probleme s probavom i zatvorom

Potrebno je uzeti nekoliko datulja i navečer ih natopiti u čistu vodu. Tijekom noći, one će pustiti sok, koji je odličan laksativ, što će stimulirati lijena crijeva.

NAJNOVIJI ČLANCI