Užima za ljude privlačio sam ih, konopcima ljubavi…” Hošea 11,4

Naš nebeski Otac nas je često privlačio konopcima ljubavi, no kako li samo zaostajemo u prilaženju k Njemu! Kako nemarno odgovaramo na Njegov nježni poziv! On nas zove da mu više vjerujemo, ali nismo postigli Abrahamovo pouzdanje, ne povjeravamo svoje brige Gospodinu već se zatrpavamo brojnim službama poput Marte.

Naša slaba vjera donosi siromaštvo u dušu, ne otvaramo dovoljno usta da ih Bog napuni kako je obećao. Zar nas ne poziva danas da se pouzdamo u Njega? Zar ne čujemo kako govori: ”Dođi, dijete moje, i uzdaj se u mene. Zavjesa je rastrgnuta; dođi u moju prisutnost i smjelo priđi prijestolju milosti. Vrijedan sam tvog pouzdanja, svoje brige kod mene odloži. Otresi sa sebe prašinu briga i zaodjeni se radošću”.

VIDI OVO: Ne paničarite! Pouzdajte se u Isusa i On će vas sačuvati u svakoj situaciji

Premda nas zove glasom ljubavi da primimo ovu utješnu milost, mi ne dolazimo. Poziva nas u prisnije zajedništvo s njim. Sjedimo na pragu Božjeg doma, On nas zove da uđemo i da jedemo s Njim, ali mi to odbijamo. Ima tajnih prostorija u koje još nismo ušli i Isus nas poziva da uđemo, no mi oklijevamo.

Postidimo se za svoja hladna srca! Nedovoljno ljubimo našeg Gospodinaa Isusa, nismo Njegove poslušne sluge, a još manje Njegova zaručnica, ali ipak nas je podigao da budemo kost Njegove kosti i meso Njegova mesa; zaručio nas svojim slavnim zavjetom. To je ljubav! To je ljubav koja se ne može odbiti!

Ako se ne odazovemo nježnom pozivu Njegove ljubavi, poslat će nevolju kako bi nas privukao intimnijem zajedništvu s Njime, da nas približi k sebi. Kako smo nerazumna djeca ako odbijamo ovakvu ljubav, tako svoja leđa kao da izlažemo udarcima bičem, koje Gospodin Isus itekako zna iskoristiti.

Autor: Charles Spurgeon