Isus je s tobom u ovom slomljenom svijetu. Bilo da je riječ o koronavirusu, raku ili dijabetesu. On je s tobom u bolesti i u zdravlju!

Svijet nije kakav je bio, više ništa nije na svom mjestu. Koronavirus je uzrokovao strah kod mnogih ljudi, potpuno poremetivši sustav funkcioniranja stvari na koji smo navikli.

Gdje je Isus?

Često nam se po glavi vrzma pitanje: “Gdje je Isus u svemu što se događa? Je li mu stalo?” Ovo je pitanje postavio i kralj David u knjizi Psalama: „Preni se! Što spavaš, Gospode? Probudi se! Ne odbacuj nas dovijeka!” (Ps 44,24) i “Zašto sakrivaš lice od mene?” (Ps 88,15).

Život je težak i nemamo sve odgovore, ali naš Zagovornik, Isus Krist vapi Ocu. On nije ravnodušan na slomljenost u ovom svijetu. Možda smo postali slijepi na Njegovu prisutnost zbog patnji koje vidimo, ali Isusovo srce se slama zbog bolesti, gubitka i smrti.

VIDI OVO: Što Isus radi sada na nebu?

Isus plače

U Ivanu 11 čitamo kako je Isus plakao zbog Lazarove smrti, a bilo mu je žao i njegovih prijateljica, Marije i Marte, koje su ostale bez brata.

On nije plakao zbog nemoći, već zbog snažne ljubavi i suosjećanja prema svojim prijateljima. On je danas isti – i dalje plače s onima koje voli. Čak i dok sjedi zdesna Oca, njegovo srce kuca za Njegove sljedbenike.

Isus djeluje u bolesti i zdravlju

Isus djeluje u bolesti i zdravlju, a u trenutnoj situaciji nam pokazuje koliko smo krhki te da ništa nije u našoj kontroli. Jedan nevidljiva prijetnja u obliku virusa je veća od svake ljudske sile. U isto vrijeme, On nam pokazuje da svi trebamo jedni druge. Ne možemo sami prolaziti kroz teške situacije.

VIDI OVO: Tri stvari koje Isus na nebu radi za nas

Isus želi vidjeti promjenu u tvom životu

Svi mi koji smo zauzeti nekim svojim poslovima i pokušavamo pronaći vrijednost u tome, karantena izgleda kao prisilni odmor. Bog nam je na neki način resetirao život i promijenio naš odnos prema poslu i našim obiteljima. Ovo je vrijeme za ispravljanje narušenih odnosa u obitelji i stvaranje novih prijateljstava u zajednici.

Bog nas uči da dajemo sebe i svoje vrijeme drugima oko nas. Čak i dok živimo u ovoj bolnoj fazi, još uvijek možemo imati mirnu savjest i sigurnost da je On i dalje Bog koji sve drži u svojim rukama.