Jeste li spremni za susret s Isusom?

Približavamo velikom povijesnom trenutku: svijet će doći kraju, a Isus će ponovno doći. Jeste li spremni za susret s Isusom?

U Novom zavjetu ponovno rođenje spominje se 9 puta. Pokajanje se spominje 70 puta, krštenje 20 puta, dok se Isusov ponovni dolazak spominje na stotine puta.

“Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega. Kao što su u dane one – prije potopa – jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije – tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.” (Matej 24, 37-39)

Kada situacija u svijetu postane takva kakva je bila u Noino doba, možete znati da se Isusov povratak bliži.

Jesu li ovo dani poput onih u Noino doba?

Noa je bio pravedan čovjek. Biblija kaže da je hodao s Bogom. Obožavao je Boga. U Noine dane svijet je bio ispunjen zloćom, pokvarenošću, nasiljem i Bog je odlučio potopom uništiti ljudski rod. On i njegova obitelj su pronašli milost u Božjim očima.

Kada danas gledate vijesti, jedina svijetla točka koju vidimo na horizontu je Isusov povratak. Da, On se vraća. U Novom zavjetu postoji toliko odlomaka o ponovnom Kristovom dolasku. Mogli bi provesti cijeli dan čitajući ih. Isus je rekao: “Idem pripraviti vam mjesto. Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja” (Ivan 14, 2-3).

Istina je da ćemo jednom svi umrijeti. Smrt je neizbježna svakom Božjem stvorenju. Ali kad umremo, podijelit ćemo se. Neki će biti vječno izgubljeni, a neki vječno spašeni. Spašeni smo kroz Isusa, ako vjerujemo u Njega.

“Onaj tko vjeruje u njega [Isusa Krista] neće se posramiti.” (1. Petrova 2, 6)

Isus nas ljubi i otišao je pripremiti mjesto za nas. Kada je uzlazio na nebo nakon svoje smrti i uskrsnuća, anđeli su upitali učenike: “Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo” (Djela 1,11).

Jeste li spremni za susret s Isusom?

A kada će se to dogoditi? Kada su se Isus i učenici sastali, učenici su upitali: “Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo? On im odgovori: “Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti.'”(Djela 1, 6-7). Također je rekao: “A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.” (Matej 24, 36) Ali Pismo kaže:

“Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu” (1. Solunjanima 4, 16).

Svi grobovi će se toga dana otvoriti. U tom će trenutku ustati oni koji su umrli, a za života su poznavali Krista kao svoga Gospodina i Spasitelja. I mi ćemo im se pridružiti u zraku u susret Gospodinu.

Biblija uči da će doći do krunidbe, s milijunima anđela. Tisuće ljudi koji su slijedili Isusa u svom životu ovdje na zemlji prisustvovat će gozbi Jaganjčevoj. Isus je Jaganjac. On će biti proglašen Kraljem kraljeva i Gospodarom gospodara. Kakav će to biti slavan događaj.

Već sada moramo biti spremni za susret s Njim

Isus je rekao: “Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi” (Matej 24, 44). Biblija kaže: “Pripravi se, Izraele, da susretneš Boga svoga!” (Amos 4, 12). Jeste li spremni? Jeste li otvorili svoje srce Isusu? Jeste li se pokajali zbog svojih grijeha?

Pitate se: “Što je pokajanje?” Pokajanje znači kazati Bogu: “Ja sam grešnik; žao mi je zbog mojih grijeha; spreman sam se okrenuti od svojih grijeha. Ali Gospodine, moraš mi pomoći okrenuti se. Pokušao sam toliko puta odustati od stvari za koje znam da nisu u redu i jednostavno ne mogu to učiniti. Samo mi Ti možeš pomoći.”

Zatim, vjerom, primite Isusa, koji je umro na križu za vas. Otvorite svoje srce i recite: “Da, Gospodine Isuse, uđi. Spreman sam Te slijediti.”

Neka vas Isusov ponovni dolazak ne dočeka nespremnima. Već danas Mu služite i ugodno ćete se iznenaditi kada Ga ugledate!

PROČITAJTE JOŠ: