Kako smršaviti 10 kilograma u mjesec dana?

Kako smršaviti 10 kilograma u samo mjesec dana? Donosimo nekoliko savjeta koji će vam zasigurno pomoći.

Mnogi koji bi htjeli smršaviti 10 kilograma u mjesec dana trebaju znati da to nije lak proces. Potrebno je puno rada i discipline.

Svi koji žele izgubiti višak kilograma, bolje izgledati i bolje se osjećati, a ne krenu na taj put pravi način, završit će u krugu iz kojeg nema izlaska, a ni napretka.

Budući da mnogi ljudi žele što bolju liniju, postoji mnoštvo programa za vježbanje kao i raznih dijeta. No to dovodi do zbunjenosti jer ne znamo odakle bismo krenuli i što izabrali.

Kako smršaviti 10 kilograma u samo mjesec dana? Donosimo nekoliko savjeta koji će vam zasigurno pomoći.

Pazite na ono ste što jedete

Pazite na ono što jedete
Foto: Pixabay

Što god jedete, važno je da znate što je to. To znači da znate je li vaša hrana puna loših ugljikohidrata ili jako deblja. Prilikom gubljenja težine jako je važno znati što jedete.

Ako jedete što god želite, vjerojatno je da nećete smršaviti ni kilogram. Morate izbjegavati hranu koja deblja. Trebate jesti proteine, a za to trebate znati koje namirnice jedete. 

Također, trebate eliminirati šećer i škrob iz prehrane. Šećer i škrob su brzi izvori energije za tijelo, no svaki šećer koji organizam ne potroši će se pretvoriti u mast.

Ako smanjite unos šećera i škroba, zaista ćete moći smršaviti 10 kilograma u mjesec dana. 

Odmah izbacite brzu hranu

Odmah izbacite brzu hranu
Foto: Pixabay

Ako želite smršaviti 10 kilograma u mjesec dana, prvi je korak izbacivanje brze hrane s vašeg jelovnika. Brza hrana je većinom uzrok debljanja.

Naravno, okruženi smo brzom hranom tako da nije moguće u potpunosti ju izbjeći, no trebate ju maknuti s dnevnog jelovnika. U redu je jesti nešto brzo jednom tjedno, ali ne i svaki dan. 

Pobjegnite od kalorija vježbom i trčanjem

Trčanje za gubitak kalorija
Foto: Pixabay

Vježbanje je ključno za mršavljenje. Najbolje vježbe za gubljenje kilograma su kardio vježbe u kojima ima mnogo trčanja i pokreta kao i vježbe kojima ćete dobivati čiste mišiće. Naravno, ustrajnost je jako važna tako da biste trebali vježbati najmanje tri puta na dan. 

Trčanje je tako jedan od najzdravijih načina da izgubite kilograme. Vaše će tijelo biti puno energije, bit ćete izdržljiviji te ćete sagorijevati više kalorija. Za osobe koje žele izgubiti kilograme bez previše truda, trčanje je odlična ideja. Također, postoje i odlične kardio vježbe za one koje ne vole trčati.

Ako ne možete trčati vani, u svim teretanama su sprave za trčanje koje vam ujedno pokazuju i kalorije koje ste sagorjeli. 

Voda pomaže za mršavljenje

Voda je dobra za mršavljenje
Foto: Pixabay

Naše tijelo treba vodu kako bi funkcioniralo. Važno je vježbati, ali je isto tako važno i piti vodu kako bi ono pravilno funkcioniralo, a vi se osjećali sitijima uz manje hrane. Kada slijedeći put osjetite glad između obroka, umjesto neke brze grickalice, popijte čašu vode. 

Prespavajte debljanje

Prespavajte debljanje
Foto: Pixabay

Stručnjaci su otkrili da hormoni koji aktiviraju glad postaju aktivniji kada se ne naspavamo kako treba. Zbog toga možemo previše jesti i dobivati previše kilograma jer će naše tijelo imati veliku želju za ugljikohidratima. Postoje i neke navike koje vam mogu pomoći da smršavite dok spavate.

To bi bilo to. Samo se držite ovih savjeta i pozdravite se s tih deset kilograma u mjesec dana. 

PROČITAJTE JOŠ: