Vidi nevolju moju i muku i oprosti sve grijehe moje!” (Psalam 25,18)

Dobro je molitvi u teškoćama dodati i molbu za oproštenje grijeha. Kad se već nalazimo u Božjoj blizini, ne budimo zauzeti samo našim poteškoćama, sjetimo se i svojih prijestupa.

Dobro je ako poteškoće i krivice donosimo na isto mjesto. David je svoju nevolju donio Bogu, a istovremeno je priznao svoj grijeh. Moramo svoje nevolje donijeti Bogu. I male nevolje možeš položiti pred Boga jer On broji svaku vlas na tvojoj glavi. I najveće teškoće mu možeš povjeriti jer On ima na dlanu cijeli ocean.

Ma kakve god da su tvoje teškoće, pođi k Njemu i vidjet ćeš da je moćan i voljan da ti pomogne. Moramo donijeti Bogu naše grijehe, moramo ih donijeti pod križ da Isusova krv očisti našu krivicu i uništi njenu moć.

VIDI OVO: Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha

Posebna je pouka u ovom tekstu da pođemo Bogu s našim nevoljama i grijesima u ispravnom duhu.

David je o svojim nevoljama govorio Bogu: »vidi jade i muku moju«. Druga molba je izrazitija, određena i jednostavna: »oprosti mi sve grijehe moje«. Mnogi bi patnici rekli: »ukloni moje jade i muke i pogledaj na moje grijehe«. David nije tako rekao. Zavapio je: »Gospodine, učini nešto s mojim jadima. Pogledaj ih. Gospodine, ostavljam ih tebi. Bio bih sretan da moje muke okončaju, ali neka bude kako ti hoćeš. Ne podnosim pritisak svojih prestupa ni tren«.

Kršćanin lakše podnese fizičku bolest i muku nego grijehe. Teškoće može dugo podnositi, ali ne može podnijeti breme svojih prijestupa.

Autor: Charles Spurgeon